overprotected

Danser Britney Spears: 'Haar broer hield ons bij haar weg'

Door ANP··Aangepast:
© ANP Danser Britney Spears: 'Haar broer hield ons bij haar weg'
RTL

Nog voordat vader Jamie Spears (69) in 2008 toezichthouder werd over zijn dochter Britney (40), blijkt haar broer Bryan ook al nadrukkelijk in haar leven te zijn geweest. Volgens Anthony Garza, een danser die met Britney samenwerkte tijdens haar Onyx Hotel Tour in 2004, deed hij zijn best om de zangeres weg te houden bij haar achtergronddansers en zangeres.

"Ze was woedend toen ze hoorde wat er zich had afgespeeld"

"Ons werd vanaf het begin verteld dat we elke dag getest zouden worden op drank en drugsgebruik, wat vrij normaal is als je op tournee bent met een artiest. Maar er werd ons ook gezegd dat we geen contact met Britney mochten hebben en dat als ze een van ons belde, we niet op mochten opnemen of moesten zeggen dat we geen plannen hadden voor die avond. En het was haar broer Bryan die ons dat oplegde," aldus Anthony.

Britney Spears haalt hard uit naar familie: 'Vergeet dit nooit!'
Lees ook

Britney Spears haalt hard uit naar familie: 'Vergeet dit nooit!'

Hij vervolgt: "Ik herinner me een avond waarop Britney haar crew uitnodigde in haar appartement in New York om een drankje te komen drinken. Bryan zei ons toen dat de plannen gewijzigd waren en dat Britney die avond met haar familie zou doorbrengen. En mocht ze een van ons bellen, dan moesten we vooral niet reageren. We gingen dus niet naar haar toe, wat resulteerde in een avond allen thuis voor Britney. Ze was woedend toen ze hoorde wat er zich had afgespeeld en eiste dat haar broer zijn excuses aan ons aanbod."

Anthony is blij dat de zangeres haar vrijheid terug heeft. "Ze is zo'n ontzettend lief en leuk persoon, ik vind het afschuwelijk dat ze bijna 14 jaar lang onder het regime van haar vader heeft moeten leven. Maar zoals ik al zei: ook vóór het curatorschap werd ze al onder de duim gehouden. Die hele familie heeft van haar geprofiteerd vanaf het moment dat ze succesvol werd als tiener. Het is werkelijk te walgelijk voor woorden dat je eigen familie je dit aan kan doen. Het ging hen alleen maar om geld en Britney was hun goudmijntje."

2021 was een belangrijk jaar voor Britney, ze kreeg namelijk eindelijk haar leven weer terug. 

Lees meer over
Britney Spears