streken van een interviewer

Manager Bilal Wahib grijpt in bij interview

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPManager Bilal Wahib grijpt in bij interview
RTL

Er is begin dit jaar een hoop te doen rondom de zanger Bilal Wahib (22), waarna zijn platenlabel hem vrijwel meteen laat vallen. Reden voor het management van Bilal om hier niet over te praten tijdens interviews. Wanneer 'Volkskrant Magazine' toch over Top Notch begint, grijpt zijn pr-manager direct in.

''Zodra het contract afloopt, ben ik weg''

Top Notch kwam in maart onder vuur te liggen toen het bedrijf Bilal liet vallen. De artiest werd aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno, nadat hij een minderjarige jongen op Instagram had gevraagd zijn geslachtsdeel te laten zien. Direct na het incident verbrak Top Notch de samenwerking. Recent werden de banden tussen Top Notch en Bilal weer enigszins aangehaald. 

Volkskrant Magazine vraagt hem in een interview waarom hij toch heeft besloten bij dezelfde platenmaatschappij te blijven.''Contractueel moet dat'', is zijn antwoord. De interviewer reageert daarop: ''Dat klinkt niet enthousiast.'' Waarna de pr-manager van Bilal besluit in te grijpen: ''Liever niet over Top Notch.'' Bilal zelf vindt het echter helemaal geen probleem: ''Van mij mag dat wel hoor, maakt mij echt niet uit. Daar mag je gewoon naar vragen.''

Bilal Wahib over kinderwens: 'Ik wil volgend jaar een kleine Bilal'
Lees ook

Bilal Wahib over kinderwens: 'Ik wil volgend jaar een kleine Bilal'

Volgens Bilal is de huidige samenwerking niet geheel vrijwillig. "Zodra het contract afloopt, ben ik weg. Ik ben daar heel stellig in, dat waren zij ook over mij. Ze brachten meteen de volgende dag een statement naar buiten zonder dat ze mij hadden gesproken. Dat doe je niet met iemand die een contract bij je heeft'', legt de zanger uit. 

Hij vervolgt: ''De media neem ik niks kwalijk, zo gaat het gewoon, die willen juice, nou ja, de meeste dan. Maar als platenmaatschappij ga je niet zo met iemand om die onder contract staat. Voer eerst een gesprek, daarna mag je zeggen wat je wil.''

Bilal heeft eind november zijn allereerste album uitgebracht. Het debuutalbum van hem lag al voor een groot deel klaar toen het beruchte Instagram-incident zijn carrière op z'n kop zette. Na het heftige jaar is de rapper terug van weggeweest en ziet zijn nieuwe plaat El Mehdi eindelijk het daglicht. Wij spraken de rapper over deze roerige periode.

Lees meer over
Bilal Wahib