Langs in Diemen-Zuid

Peter Pannekoek gaat langs bij podcast Lange Frans

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPeter Pannekoek gaat langs bij podcast Lange Frans
RTL

Peter Pannekoek (35) wil "ergens dit jaar" best te gast zijn in de podcast van Lange Frans (41). De rapper nodigde de cabaretier uit na een relletje op Twitter, dat ontstond na de oudejaarsconference van Peter. "In gesprek gaan vind ik altijd interessant", zegt de cabaretier aan tafel bij de talkshow 'Beau'.

Peter maakt meerdere grappen over Lange Frans tijdens zijn oudejaarsshow. "Als jij Lange Frans meer vertrouwt dan de arts, prima", zegt hij onder meer. "Maar ik vind ook in de toekomst, als je ergens last van hebt, dan ga je niet naar het ziekenhuis. Dan ga je naar dokter Lange Frans. Die niet in medicijnen gelooft, maar wel in ufo's. Lange Frans, de enige rapper bij wie je de dyslexie in de nummers terughoort'', voegt Peter toe. 

Peter Pannekoek na bericht Lange Frans: 'Wens hem het beste'
Lees ook

Peter Pannekoek na bericht Lange Frans: 'Wens hem het beste'

Lange Frans kon die grapjes niet waarderen. "De man met het grootste publiek uithalen naar een dyslectische rapper zonder YouTube-kanaal. Staat genoteerd. Ik zie je wel als ik je zie," schreef hij in een bericht aan de cabaretier, dat Peter op Twitter deelde. "De kans dat hij me ziet is ook niet groot want hij is veel langer", zei Peter daar later over tegen het ANP.

Later nodigde Lange Frans de cabaretier uit om eens in zijn podcast langs te komen. "Dit komt goed", zegt Peter daarover tegen talkshowpresentator Beau van Erven Dorens. "Ik vind complottheorieën waanzinnig interessant'', voegt de cabaretier toe. Hij benadrukt wel dat mensen het relletje tussen hem en de rapper niet groter moeten maken dan het is.

Lange Frans' YouTube-kanaal werd verwijderd nadat ophef ontstond over zijn uitspraken tijdens zijn podcasts, waarin hij gesprekken voert met mensen die complottheorieën aanhangen. Zo kwamen mensen langs die geloofden dat "de elite" een pedofielennetwerk onderhoudt en uitte de rapper in de afleveringen meermaals zijn kritiek op het coronabeleid.

Lees meer over
Peter Pannekoek