Grote politieactie

Arrestatie op A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel

Door RTL Nieuws/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPArrestatie op A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel
RTL

De afsluiting van de A2 vanwege een grote politieactie donderdagmiddag volgde op een dreigende situatie rond misdaadjournalist John van den Heuvel (59). De snelweg was rond 13.00 uur in beide richtingen lange tijd afgesloten.

"Ik ben blij dat m’n beveiligers scherp zijn en adequaat handelen"

John laat in een reactie weten: "Het klopt dat er vanmiddag rond Amsterdam een incident is geweest, waarbij mijn beveiligers een voorzorgsprotocol hebben gevolgd en er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. De politie doet onderzoek naar het incident en ik heb het volste vertrouwen dat dit op een juiste wijze gebeurt."

Ook laat hij weten dat het goed met hem gaat. "Het gaat goed, ik ben blij dat m’n beveiligers scherp zijn en adequaat handelen."

John van den Heuvel zat in een gepantserd politievoertuig op de snelweg toen er een verdachte situatie ontstond, zo melden politiebronnen aan het AD. "Het leek alsof hij werd achtervolgd, dus is er alarm geslagen. Dienst Speciale Interventies heeft een Audi van de weg gehaald", aldus een bron. Het AD meldt dat John na het incident zou zijn overgebracht naar het hoofdbureau van de Landelijke Eenheid in Driebergen.

De misdaadverslaggever wordt al jaren beveiligd door de politie vanwege dreiging uit criminele hoek. Een politiebron die het AD sprak, zegt: "Het leek alsof hij werd klemgereden of achtervolgd, dus is er alarm geslagen."

De Landelijke Eenheid van de politie bevestigt het incident: 'Bij het incident vanmiddag op de A2 was een auto betrokken met daarin een te beveiligen persoon (TBP). Vanwege het veiligheidsprotocol is de TBP naar de dichtstbijzijnde politielocatie gereden. De politie onderzoekt de zaak en kan er op dit moment niet inhoudelijk op ingaan.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
John van den Heuvel