Telefoon in beslag

Alec Baldwin verwerpt beschuldiging dat hij politieonderzoek tegenwerkt

Door RTL Nieuws / ANP··Aangepast:
© Getty ImagesAlec Baldwin verwerpt beschuldiging dat hij politieonderzoek tegenwerkt
RTL

Alec Baldwin heeft beschuldigingen dat hij niet zou meewerken aan het politieonderzoek na het fatale schietincident op de filmset van Rust stellig verworpen. Hij noemt het 'een leugen' dat hij zijn telefoon niet wil laten onderzoeken.

"Elke suggestie dat ik niet voldoe aan verzoeken, bevelen, eisen of huiszoekingsbevelen met betrekking tot mijn telefoon is onzin. Dat is bullshit, dat is een leugen", zegt de acteur in een video op Instagram.

Half december kreeg de politie van Santa Fe in de staat New Mexico, waar het schietincident gebeurde, een huiszoekingsbevel om de iPhone van Baldwin in beslag te nemen.

Politie neemt telefoon Alec Baldwin in beslag
Lees ook

Politie neemt telefoon Alec Baldwin in beslag

Dat dat nog niet gebeurd is, komt doordat de acteur zelf in de staat New York woont en de autoriteiten van New Mexico met allerlei regels en wetten van die staat te maken krijgen.

E-mails over wapens

Volgens Baldwin heeft dat tijd nodig. "Ze kunnen niet zomaar door je telefoon gaan en door al je foto's, je liefdesbrieven aan je vrouw of wat dan ook gaan. Dat is een proces dat tijd nodig heeft", zegt hij. "Maar natuurlijk ga ik voor duizend procent meewerken."

Eind oktober schoot Baldwin per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins dood met een wapen dat diende als rekwisiet. De acteur wist niet dat het wapen geladen was en zei geen idee te hebben hoe een echte kogel in het wapen terecht heeft kunnen komen.

Op de telefoon van Baldwin zouden e-mails staan tussen Baldwin en de wapenmeester van de film, waarvan Baldwin naast hoofdrolspeler ook de producent is.

Eind oktober schoot Alec Baldwin cameravrouw Halyna Hutchins dood en verwond hij een regisseur op de set van zijn film 'Rust'. Sindsdien is de grote vraag: hoe kon dit in hemelsnaam gebeuren?
Lees meer over
Alec BaldwinFilmWapenVerenigde Staten