HEFTIG

RTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRTL cancelt uitzendingen The voice of Holland na ernstige en schokkende aantijgingen
RTL

De uitzendingen van 'The voice of Holland' gaan voorlopig niet door. Dat hebben RTL en producent ITV besloten nadat er aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik zijn binnengekomen. RTL wil eerst tot de bodem uitzoeken wat er precies speelt.

"De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL"

"De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL", valt te lezen in de verklaring. "Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL."

RTL heeft in gezamenlijk overleg met producent ITV besloten dat er onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek moet komen. "De uitzendingen van The voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is."

De zender laat weten deze zaak uitermate serieus te nemen. "Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen."

Tim Hofman haalt nieuw tv-format John de Mol door de mangel
Lees ook

Tim Hofman haalt nieuw tv-format John de Mol door de mangel

Tim Hofman heeft middels een tweet gereageerd op het nieuws. Hij schrijft: "We hebben hier ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt, aankomende donderdag zenden we onze aflevering over The voice of Holland uit, later vandaag volgt meer info."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
RTL GroupRTL NederlandThe Voice Of Holland