Update

Jeroen Rietbergen ontkent beschuldiging van aanranding The Voice-kandidaat Nienke

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJeroen Rietbergen ontkent beschuldiging van aanranding The Voice-kandidaat Nienke
RTL

Nog geen twee uur geleden kwam tijdens de RTL Boulevard uitzending naar buiten dat voormalig 'The Voice'-kandidaat Nienke Wijnhoven (23) aangifte gaat doen van aanranding tegen Jeroen Rietbergen (50), de voormalig bandleider van het programma. Aan het einde van de uitzending kreeg John van den Heuvel (59) via Jeroen's woordvoerder een reactie binnen op deze aangifte.

''Jeroen ontkent de aanranding met grote klem''

John heeft de woordvoerder en advocaat van Jeroen gesproken: Peter Plasman. Tijdens de uitzending laat John het volgende weten: ''Peter Plasman is advocaat. Er is aangifte gedaan tegen Jeroen van aanranding. Dat is een ernstig strafbaar feit. Daar staat een gevangenisstraf op. Plasman zegt namens Jeroen dat hij de aanranding met grote klem ontkent.”

Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'
Lees ook

Johnny de Mol over Jeroen Rietbergen: 'Ongelooflijke klootzak'

Nienke deed in 2018 mee aan The voice of Holland. Eerder deze week deed ze haar verhaal bij de talkshow Beau over haar ervaringen met Jeroen. Bij Beau liet ze weten nog te twijfelen om aangifte te doen, maar vandaag blijkt Nienke dit toch te hebben gedaan. Inmiddels heeft zij via haar advocaat, Sébas Diekstra, contact opgenomen met de zedenpolitie, laat de advocaat weten. Sébas vertelt in een statement aan RTL Boulevard dat zijn cliënte Nienke lang heeft getwijfeld over het doen van aangifte. "Vooral omdat zij de schuld bij zichzelf heeft gelegd. Door alle ontwikkelingen ziet zij dat nu anders en durft zij eindelijk deze stap te zetten. Hoewel cliënte zich nog altijd verplicht voelt om toe te lichten wat er precies allemaal zou zijn gebeurd en waarom zij daar zolang in mee is gegaan, heeft zij toch besloten om niet het risico te lopen een strafrechtelijke onderzoek te schaden. Mede hierom zal zij voorlopig niet meer inhoudelijk op de kwestie ingaan."

Lees meer over
Jeroen RietbergenJohn van den HeuvelThe Voice Of Holland