afscheid nemen bestaat niet

Eretegels Marco Borsato bij ingang GelreDome verwijderd

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Eretegels Marco Borsato bij ingang GelreDome verwijderd
RTL

Het GelreDome in Arnhem heeft de twee zogenoemde eretegels van Marco Borsato (55) bij de hoofdingang verwijderd. Ook de gevelsteen, een plaquette, is afgeplakt, bevestigt een woordvoerder van het Arnhemse stadion na berichtgeving van Omroep Gelderland.

"Waarom hoeven we niet uit te leggen denk ik"

"Waarom hoeven we niet uit te leggen denk ik. Dat is bij iedereen bekend", aldus de woordvoerder, die zegt dat het besluit is genomen na intern overleg. Vrijdag liet het GelreDome al weten in beraad te zijn over de tegels na de uitzending van BOOS. Meerdere vrouwen deden in het BNN-programma van Tim Hofman hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The voice of Holland en verschillende keren werd de naam van Marco genoemd.

Wassen beeld Marco Borsato uit Madame Tussauds gehaald
Lees ook

Wassen beeld Marco Borsato uit Madame Tussauds gehaald

Marco kreeg de twee stervormige tegels voor zijn uitverkochte concertreeksen Symphonica in Rosso (2006) en Wit Licht (2008). In 2011 kreeg de zanger een gevelsteen toen hij de mijlpaal van 25 uitverkochte concerten in het GelreDome bereikte. Namen als Lionel Richie, Bruce Springsteen, Bon Jovi en Madonna hebben ook een tegel in de zogenoemde Walk of Fame bij de hoofdingang van het stadion.

Marco zou tijdens zijn functie als coach bij The voice of Holland en The Voice Kids verscheidene kandidates en medewerkers hebben betast, zo bleek uit de uitzending van het programma BOOS die donderdag op YouTube verscheen. Drie van hen waren voormalige deelneemsters van The Voice Kids. Ook ligt er een aangifte tegen hem. Marco diende zelf ook een aangifte in wegens smaad.

Lees meer over
Marco BorsatoGelreDomeThe Voice Of HollandThe Voice Kids