Mocro Maffia

Iliass Ojja over Mocro Maffia: ‘Het wordt rauw en hard!’

Door RTL··Aangepast:
Iliass Ojja over Mocro Maffia: ‘Het wordt rauw en hard!’
RTL

Plan je agenda de komende acht weken maar vol, want het nieuwe seizoen van ‘Mocro Maffia’ komt morgen uit bij Videoland. Wij spraken met Iliass Ojja over de nieuwe reeks, zijn alter ego Taxi en over hoe het er achter de schermen aan toegaat.

"Er gaat een hoop drama komen"

In de bloedstollende serie ‘Morco Maffia’ volgen we de drie beste vrienden Romano, Potlood en Paus. Ze maken de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. In no time hebben ze hun doel bereikt; de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen hebben. Er ontstaan al snel machtsverhoudingen tussen de vrienden, waarna uiteindelijk door toedoen van achterdocht en jaloezie de groep uit elkaar valt. Nu staan ze lijnrecht tegenover elkaar in het criminele circuit en worden ze elkaars grootste concurrenten.

In de komende afleveringen wordt het verraad groter en heftiger dan ooit tevoren, zo legt Iliass uit: “Het nieuwe seizoen wordt net als de vorige seizoenen weer rauw en hard.” We zagen al eerder dat de ruzies tussen ‘kamp Romano’ en ‘kamp Paus’ steeds heftiger worden: “De loyaliteit gaat heel erg op de proef gesteld worden… en er gaat een hoop drama komen!”

Iliass speelt de rol van Taxi, een man die eigenlijk helemaal niet in het criminele circuit wil zitten, maar geen andere keuze heeft. De rol is een mooie uitdaging voor Iliass. “Ik vind het een hartstikke leuke rol, omdat Taxi van de ene kant een slechterik is en van de andere kant helemaal niet. Die wisselwerking is heel leuk om te spelen.” Zijn personage gaat het in het nieuwe seizoen behoorlijk zwaar krijgen: “Hij wilde ooit snel geld verdienen en heeft er nooit bij stilgestaan wat dat voor gevolgen zou kunnen hebben. De gevolgen zijn nu al helemaal groot, aangezien zijn vrouw erbij wordt betrokken...”

Niemand kan er omheen dat ‘Mocro Maffia’ een doorslaand succes is: “Heel veel talenten krijgen, zowel voor- als achter de schermen, de kans om mee te werken. En het is natuurlijk gewoon een steengoed verhaal.” Iliass uit zijn waardering naar de schrijvers: “Het is zo spannend, er zijn zoveel plottwisten en dingen die mensen niet zien aankomen.” In eerdere seizoenen zagen we al dat de schrijvers er geen moeite mee hebben om een hoofdrolspeler onverwacht het loodje te laten leggen: “De kracht van ‘Mocro Maffia’ is dan ook dat je niet gemakkelijk kan bedenken wat er zal gaan gebeuren.” De acteurs zitten zelf vaak ook vol verbazing als ze het script voor de eerste keer lezen: “Onze mond valt dan echt open en dan denken we ‘Wow! Wat gebeurt hier nou?’”

Het zou dan ook zomaar zo kunnen zijn dat er ineens weer een nieuw luguber figuur zal opduiken in de serie. Iliass heeft wel een idee wie hij graag zijn opwachting zou zien maken in de serie; acteur Werner Kolf. “Wat een acteur is dat! Hij zou dan goed in ‘kamp Romano’ passen, omdat hij een grote kerel is en heel goed kan spelen.” Ondanks dat de acteurs in de serie elkaars bloed wel kunnen drinken, gaat het er achter de schermen heel anders aan toe: “Het is één groot warm bad. In de serie zijn er echt twee kampen, maar achter de schermen is het een grote familie.”

Iliass kan niet wachten om als Taxi nog meer avonturen te mogen beleven: “Maar als de schrijvers ervoor kiezen dat Taxi het loodje moet leggen, dan hebben ze mijn zegen. Daarentegen, als de schrijvers nog vijf seizoenen door willen met mijn personage, dan zal ik er ook zeker bij zijn. Het is namelijk echt genieten om in deze serie een rol te mogen spelen.”

Het nieuwe seizoen van ‘Mocro Maffia’ is vanaf morgen elke vrijdag te zien bij Videoland.

Lees meer over
Mocro MaffiaVideoland serie