Je bent jezelf niet als je trek hebt

Dennis Weening doet onthulling over Mars-rel in Expeditie Robinson

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPDennis Weening doet onthulling over Mars-rel in Expeditie Robinson
RTL

Britt Dekker (29) heeft de beruchte roddel de wereld ingeroepen en het kreeg zelfs de naam de Mars-gate: het verhaal waarbij een deelneemster aan het programma 'Expeditie Robinson' een cameraman oraal heeft bevredigd in ruil voor Mars. De kandidaten van 'Expeditie Robinson' krijgen nauwelijks te eten tijdens het programma en daarom zou de deelneemster dat hebben gedaan. Nu komt oud-presentator van het programma, Dennis Weening (44), met een nieuwe onthulling over deze Mars-gate.

"Het was géén BN’er, het was géén Nederlander"

In de podcast Off the Record van NPO Radio 2 vertelt Dennis het volgende: "Ik weet dit verhaal, ik ken de roddel. Ik weet wie het was. Het was nog voordat er BN’ers mee gingen doen". Hij vertelde over de zogenaamde 'nightguards' die de kandidaten 's nachts in de gaten hielden en dat één van die mannen zou zijn betrokken in dit verhaal. "Op het moment dat de crew weggaat, moeten de kandidaten natuurlijk wel in de gaten worden gehouden. Die 'nightguards' komen uit allerlei verschillende landen en zitten daar dan in hun hangmatje de boel een beetje in de gaten te houden", vertelt Dennis. 

Dennis Weening: 'Nieuwe seizoen Expeditie Robinson niet gezien'
Lees ook

Dennis Weening: 'Nieuwe seizoen Expeditie Robinson niet gezien'

"Die kandidate is naar diegene toegegaan en die schijnt dat gezegd te hebben in ruil voor een Mars", legt Dennis uit. De presentator van de podcast, Giel Beelen, vat de uitspraken van Dennis vervolgens samen: "Het was géén BN’er, het was géén Nederlander."

Wie ook van een heerlijke Marsreep heeft kunnen genieten tijdens zijn deelname aan Expeditie Robinson is presentator JayJay Boske. RTL Boulevard sprak met JayJay, die in totaal zo'n 16 kilo afviel tijdens het programma. 

Lees meer over
Dennis WeeningBritt DekkerExpeditie Robinson