WHEN YOU'RE GONE

Avril Lavigne stelt tour en optreden in Nederland uit tot 2023

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesAvril Lavigne stelt tour en optreden in Nederland uit tot 2023
RTL

De Canadese zangeres Avril Lavigne (37) heeft haar Europese tour vanwege de coronasituatie uitgesteld naar 2023. Dat betekent dat ook haar optreden in de Amsterdamse concerthal AFAS Live, dat eind februari gepland stond, wordt verplaatst. Daarmee is zij niet de enige buitenlandse artiest die die keuze maakt. Zo besloten eerder onder anderen de Amerikaanse artiesten Aerosmith en Lionel Richie hun tournee door Europa komende zomer te annuleren vanwege de coronasituatie.

"Het is geen gemakkelijke beslissing"

In een verklaring geeft Avril aan haar Europese tour te verplaatsen naar april en mei 2023. "Het is geen gemakkelijke beslissing, maar het zal er wel voor zorgen dat we alle optredens kunnen doen, we de shows op volle capaciteit kunnen geven en we in een veilige omgeving kunnen optreden."

Avril Lavignes hit Sk8er Boi wordt een film
Lees ook

Avril Lavignes hit Sk8er Boi wordt een film

Ook is al een nieuwe datum gevonden voor het concert van Avril n concerthal AFAS Live: 14 april 2023. "De voorpret duurt dus nóg langer, maar het zal het wachten waard zijn", aldus een Twitterbericht van AFAS Live.

Eerder zei Birgitte de Winter, de directeur van AFAS Live, nog tegen het ANP dat de concertzaal merkt dat 'het voor tours lastig blijft'. "Internationale artiesten moeten rekening houden met reizen en maatregelen in andere landen. Als je als band zoveel gaten ziet vallen in je schema, maken ze toch de afweging om de tour vroegtijdig te verplaatsen naar later in het jaar." Ook de Italiaanse rockband Måneskin besloot eerder zijn tour uit te stellen en daarmee ook de show in AFAS Live.

Lees meer over
Avril Lavigne