OPSPORING GEVONDEN

Opsporing Verzocht in nieuw jasje verhuist naar vroeger tijdstip

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Opsporing Verzocht in nieuw jasje verhuist naar vroeger tijdstip
RTL

Het uitzendtijdstip van 'Opsporing Verzocht' wordt vervroegd. Het AVROTROS-programma zal vanaf dinsdagavond om 20.30 uur te zien zijn op NPO 1 in plaats van om 21.20 uur, maakte de omroep maandag bekend.

"We hebben een vernieuwd decor met nog meer visuele hulpmiddelen"

Het programma heeft vanaf dan ook een nieuw logo en decor. "We hebben een vernieuwd decor met nog meer visuele hulpmiddelen. Op deze manier, met meer schermen om een combinatie van sporen te laten zien, hopen we politie en justitie nog beter te kunnen helpen met tips van kijkers’’, zegt presentatrice Anniko van Santen.

Honderd tips na uitzending Opsporing Verzocht over overleden Esmee (14)
Lees ook

Honderd tips na uitzending Opsporing Verzocht over overleden Esmee (14)

Van Santen hoopt daarnaast dat kijkers op het vervroegde tijdstip actiever zijn in het doorgeven van tips. "Zo kunnen onze kijkers nog beter een een belangrijke bijdrage leveren aan het opsporen van bijvoorbeeld verdachten. Het vaste belteam van de politie zit ook weer als vanouds in de studio om alle tips zorgvuldig aan te nemen."

De uitzendingen van Opsporing Verzocht, dat eind dit jaar veertig jaar bestaat, zullen vanaf 22 februari ook langer duren. Een aflevering duurt dan veertig in plaats van dertig minuten.