Live vanuit Kiev

Verslaggever gaat viral: Philip bespreekt in zes talen conflict Rusland-Oekraïne

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© Screenshot Twitter Philip CrowtherVerslaggever gaat viral: Philip bespreekt in zes talen conflict Rusland-Oekraïne
RTL

Een video van een correspondent die in zes talen verslag doet van het conflict tussen Rusland en Oekraïne gaat viral. Hij spreekt live vanuit Kiev in het Engels, Luxemburgs, Spaans, Portugees, Frans en Duits.

Het gaat om Philip Crowther, een internationale correspondent bij The Associated Press (AP). Crowther is een polyglot: iemand die veel talen spreekt.

Video op Twitter

Hij postte de video gisteravond zelf op Twitter. De journalist heeft een Britse vader en Duitse moeder, en is geboren in Luxemburg. Hij spreekt Engels, Duits en Luxemburgs als moedertaal en de andere drie talen - Spaans, Frans en Portugees - vloeiend.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Crowther is sinds maart 2019 in dienst bij AP als tv- en radiojournalist, valt op zijn website te lezen. Hij doet verslag van grote evenementen over de hele wereld, zoals de G-20 top in Japan, de G7-top in het Verenigd Koninkrijk en de Olympische Spelen in Tokio.

Hij doet dit onder meer voor de nieuwszenders Voice of America, Euronews en TRT World, evenals voor nationale omroepen in Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, België, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Zuid-Korea, Canada en de Verenigde Staten.

'Meer dan indrukwekkend'

De video op Twitter is miljoenen keren bekeken, krijgt tienduizenden likes en duizenden retweets. "Dit is meer dan indrukwekkend. Als moedertaalspreker van twee van die talen zijn je accenten A+", zegt een vrouw.

Andere reacties: "Heel indrukwekkend, meneer! En je Braziliaans-Portugese accent is perfect", "een superman-achtige uitvoering", én "verbluffend. Dit is zo indrukwekkend."

Optreden Rusland hard veroordeeld: dit weten we nu
Lees ook

Optreden Rusland hard veroordeeld: dit weten we nu

Crowther doet op dit moment verslag van het conflict tussen Rusland en Oekraïne, nadat hij onlangs verslag had gedaan op de Winterspelen in Peking. President Vladimir Poetin maakte gisteravond in een lange tv-toespraak aan het Russische volk bekend dat Rusland de onafhankelijkheid van de zelfverklaarde 'volksrepublieken' Donetsk (DNR) en Loehansk (LNR) erkent.

Lees meer over
Vladimir PoetinVolodymyr ZelenskyOorlog in OekraïneRuslandOekraïne