signaal

Sietse Bakker denkt niet dat Poetin wakker ligt van songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Sietse Bakker denkt niet dat Poetin wakker ligt van songfestival
RTL

Sietse Bakker gelooft niet dat de Russische president Vladimir Poetin wakker zal liggen van het feit dat Rusland niet meer welkom is op het Eurovisie Songfestival. Hij hoopt echter dat het wel een signaal is naar de Russische bevolking, zo vertelde de uitvoerend producent van het vorige songfestival in Rotterdam in de RTL 4-talkshow Jinek.

"Dit is een militair conflict en vooral een humanitaire ramp die zich nu voltrekt"

De Russische invasie in Oekraïne gaat volgens Sietse, die dagelijks contact heeft met werknemers van de Oekraïense omroep UA:PBC, 'veel verder dan politiek'. "Dit is een militair conflict en vooral een humanitaire ramp die zich nu voltrekt in Oekraïne en zich straks over heel Europa uitspreidt. En dan moet je op een gegeven moment stelling nemen", zei hij.

Sietse Bakker over coronabesmetting Duncan: 'Hoe kon dit gebeuren?'
Lees ook

Sietse Bakker over coronabesmetting Duncan: 'Hoe kon dit gebeuren?'

Hij beseft dat het 'maar het songfestival' is maar samen met al die andere (sport)evenementen die niet doorgaan ziet Bakker het als 'een heel duidelijk statement'. "Niet per se naar Poetin, want die gaat er geen seconde van wakker liggen. Dat denk ik echt niet. Maar ik denk dat je ook de Russische bevolking laat zien dat de rest van de wereld dit heel serieus neemt."

De European Broadcasting Union (EBU) maakte eerder vrijdag bekend dat Rusland dit jaar niet op het songfestival mag uitkomen. De organisatie gaf daarmee gehoor aan oproepen van diverse Europese landen en omroepen. Finland en Estland dreigden bijvoorbeeld helemaal niet naar Turijn te komen zolang de Russen hun opwachting zouden maken.