gespannen situatie

Sean Penn vlucht lopend vanuit Oekraïne naar Polen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSean Penn vlucht lopend vanuit Oekraïne naar Polen
RTL

Sean Penn heeft Oekraïne lopend verlaten, nadat hij met twee collega's en een paar koffers richting de grens met Polen is gelopen. De 61-jarige acteur was in Oekraïne om een documentaire te maken voor Vice over de gespannen situatie met Rusland, die uiteindelijk uitmondde in een oorlog vanuit het Russische kamp. Sean liet via sociale media weten hoe het er ter plekke aan toegaat.

"Bijna alle auto's die op deze foto te zien zijn waren bezet door vrouwen en kinderen, veelal zonder bagage en slechts met hun auto als enig bezit"

'Ik heb met twee collega's kilometers gelopen naar de Poolse grens nadat we onze auto aan de kant van de weg hebben laten staan. Bijna alle auto's die op deze foto te zien zijn waren bezet door vrouwen en kinderen, veelal zonder bagage en slechts met hun auto als enig bezit', aldus Sean.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Acteur Sean Penn vanuit Oekraïne: 'Poetin maakt de meest verschrikkelijke fout'
Lees ook

Acteur Sean Penn vanuit Oekraïne: 'Poetin maakt de meest verschrikkelijke fout'

Eerder liet hij al weten dat de Russische president Vladimir Poetin 'een ernstige fout begaat'. 'Ik geloof oprecht dat Poetin de grootste fout van zijn leven heeft gemaakt, die vele levens heeft gekost en nog zal gaan kosten. President Zelenski en het Oekraïense volk hebben hun rug gerecht en laten zien dat ze over moed en principes beschikken. Oekraïne vecht voor democratie en als we hen alleen laten vechten, is de ziel van Amerika verloren.'

Vice Studios heeft bevestigd dat de acteur inderdaad voor het bedrijf in Oekraïne was om opnames te maken. Verder zijn er geen mededelingen gedaan over de acteur en zijn collega's.

Lees meer over
Sean PennOorlog in OekraïneRusland