het echte verhaal

Amy Schumer wil graag eerlijk zijn over liposuctie

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesAmy Schumer wil graag eerlijk zijn over liposuctie
RTL

Amy Schumer (40) had nooit gedacht dat zij het type was voor een vetverwijderingsingreep, maar ze is heel blij dat ze een liposuctie heeft ondergaan. Dat vertelde de comedian donderdag in de podcast van Chelsea Handler (47).

"Als iemand foto's van me ziet en constateert dat ik nu dunner ben, dan is dat omdat ik een cosmetische ingreep heb laten doen"

"Als iemand vroeger tegen mij over liposuctie begon, dan vond ik dat echt iets geks en verklaarde ik altijd dat ik nooit iets zou laten doen", aldus Amy. "Maar dat was anders toen ik eenmaal 40 was en een keizersnede had ondergaan."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Amy Schumer laat baarmoeder en blindedarm verwijderen
Lees ook

Amy Schumer laat baarmoeder en blindedarm verwijderen

Amy deelde in januari twee foto's van zichzelf in badpak en schreef daarbij dat ze voor liposuctie had gekozen. Donderdag zei ze daarover in de podcast: "Ik wilde er gewoon duidelijk over zijn, want als iemand foto's van me ziet en constateert dat ik nu dunner ben, dan is dat omdat ik een cosmetische ingreep heb laten doen. Daar wil ik eerlijk over zijn."

De plastische chirurgie volgde enkele maanden na een zware operatie waarbij de baarmoeder en appendix van Amy werden verwijderd. De comedian en actrice lijdt aan endometriose, een chronische aandoening waarbij weefsel dat normaliter in de baarmoeder zit, daarbuiten groeit. In de post van januari schreef ze dat ze na de operatie en de liposuctie eindelijk haar kracht terug heeft.

Lees meer over
Amy Schumer