een slechte ochtend

Mattie en Marieke verslapen zich voor ochtendshow Qmusic

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMattie en Marieke verslapen zich voor ochtendshow Qmusic
RTL

Een ludieke actie van Mattie Valk (37) en Marieke Elsinga (35) heeft vrijdagochtend verkeerd uitgepakt. De twee zijn elke morgen tussen 6.00 en 10.00 uur te horen bij Qmusic, maar hadden de laatste dag van de week geen wekker gezet. En dat liep voor hen niet zo goed af.

"Nu zijn de sterren er niet, dus het voelt toch even als piraten"

Normaal gaat de wekker van Marieke om 4.40 uur en is ze braaf om 6.00 uur bij de studio van Qmusic. In een eerder opgenomen video van de radiozender vertelt ze dan ook nog doodleuk er alle vertrouwen in te hebben dat ze op tijd komt. "Al is het maar omdat ik een natuurlijke wekker heb: Kiki", aldus Marieke over haar kat.

Mattie Valk en Wietze de Jager weer even samen te horen
Lees ook

Mattie Valk en Wietze de Jager weer even samen te horen

Ook Mattie dacht wel dat hij zou slagen voor het experiment, waarbij alle klokken in huis en in de auto werden afgeplakt en ze niet op hun mobiel mochten kijken. "Ik word altijd een paar minuten voor de wekker wakker, dus ik ben er gewoon vrijdag om 6 uur", voorspelde hij. Toch gaf de klok al 6.54 uur aan toen hij binnen kwam wandelen. Van Marieke was er zelfs rond 8.00 uur nog geen spoor van leven. Om 9.19 uur was ze er eindelijk.

Tom van de Intercom, die zichzelf laag inschatte omdat hij nooit wakker wordt voor de wekker, was er wél op tijd. Om 5.07 uur welteverstaan. Ook Joe Stagiair van de Show was netjes op tijd. Ze begonnen dan ook samen de show, zonder de rest van het team. Anne-Marie kwam om 6.05 uur de studio binnengewandeld, terwijl ze normaal meestal iets voor de wekker wakker wordt. "Nu zijn de sterren er niet, dus het voelt toch even als piraten", lachten ze.

Voordat Mattie een duo vormde met Marieke was hij jarenlang elke ochtend te horen met Wietze de Jager. De twee dj's zouden in 2017 samen overstappen naar Sky Radio, maar op het laatste moment bedacht Mattie zich en besloot bij Q te blijven - zonder eerst met Wietze te overleggen. Het leidde tot een geruchtmakende breuk tussen het succesvolle radioduo, maar voor Giro555 begraven ze nu de strijdbijl.

Lees meer over
Marieke ElsingaMattie ValkQmusic