I see fire

Ed Sheeran aanwezig bij rechtszaak over Shape of You

Door ANP··Aangepast:
© ANP Ed Sheeran aanwezig bij rechtszaak over Shape of You
RTL

Ed Sheeran (31) is verwikkeld in een juridische strijd over zijn wereldhit 'Shape Of You'. De Britse zanger verscheen vrijdag gekleed in een zwart pak bij het hooggerechtshof in Londen voor het begin van de rechtszaak, die naar verwachting drie weken in beslag zal nemen.

Twee artiesten, Sami Chokri en Ross O'Donoghue, stellen dat Sheeran "bepaalde zinnen en woorden" uit hun nummer heeft gekopieerd voor Shape Of You. Het gaat om het nummer Oh Why, dat Chokri in 2015 onder de naam Sami Switch heeft uitgebracht. Shape Of You verscheen in 2017. Het nummer groeide uit tot een wereldwijde hit, en is nog altijd het meest gestreamde nummer ooit op Spotify.

Ed Sheeran wil zelf zijn elektrische tourbusje besturen
Lees ook

Ed Sheeran wil zelf zijn elektrische tourbusje besturen

Ed spande in 2018 al een rechtszaak aan en vroeg destijds bij het hooggerechtshof om een verklaring dat hij en zijn co-schrijvers geen inbreuk hadden gemaakt op het auteursrecht van Chokri en O'Donoghue. Laatstgenoemden spanden daarop hun eigen rechtszaak aan, waarin ze onder meer eisten om een schadevergoeding en een deel van de opbrengst van het nummer.

Al jaren lang scoort Ed Sheeran hit naar hit met zijn gevoelige noten. Dat succes trekt hij door met zijn nieuwste album Equals. Al laat hij met zijn nieuwe muziek een heel andere kant van zichzelf horen. Onze eigen Marieke Elsinga sprak hem over zijn muzikale metamorfose.

Lees meer over
Ed Sheeran