Goed doel

Winnares Fresia doneert deel prijzengeld WIDM aan Oekraïne

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Winnares Fresia doneert deel prijzengeld WIDM aan Oekraïne
RTL

Hoewel Fresia Cousiño Arias (30) met 8.065 euro de laagste pot ooit in de geschiedenis van 'Wie is de Mol?' heeft gewonnen, is ze niet van plan om het geld voor zichzelf te houden. De presentatrice heeft aan het ANP laten weten dat ze een deel van het prijzengeld zal doneren aan hulp voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

"Ik denk dat er op dit moment genoeg dingen gebeuren in de wereld"

In de uitzending vertelde Fresia al dat een deel van het prijzengeld van 8065 euro gaat naar Favela Street Foundation, de organisatie van Rocky Hehakaija, de winnares van het vorige seizoen. Een ander deel gaat naar hulp aan Oekraïne, zegt ze. "Ik denk dat er op dit moment genoeg dingen gebeuren in de wereld waarvan we allemaal vinden dat we het moeten steunen", legt Fresia uit. Overigens gaat niet alles dan naar Giro555, zegt ze. "Bijvoorbeeld Stichting Vluchteling heeft altijd projecten waarmee ze vluchtelingen helpen, dat vind ik ook belangrijk."

WIDM ontmaskert de Mol en kroont de winnaar van seizoen 22
Lees ook

WIDM ontmaskert de Mol en kroont de winnaar van seizoen 22

Tijdens de live-uitzending van Wie is de Mol? op NPO 1 werd zaterdag bekend dat acteur Everon Jackson Hooi dit jaar De Mol was. Cousiño Arias werd de winnaar en Kim-Lian van der Meij werd de verliezend finalist. Het programma zag er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Zo werden afgelopen zomer de kandidaten bekend gemaakt en moest iedereen een betoog houden waarom ze te vertrouwen waren. Hierna mochten de kijkers stemmen wie volgens hen de Mol moest zijn. Hoe dat eraan toeging, zie je in de video hieronder:

Lees meer over
Fresia Cousiño Arias