NLdoet

Beatrix steekt handen uit de mouwen voor vrijwilligersactie NLdoet

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPBeatrix steekt handen uit de mouwen voor vrijwilligersactie NLdoet
RTL

Nu de ski's weer netjes zijn opgeruimd, heeft prinses Beatrix (84) haar handen weer vrij om ze eens flink uit de mouwen te steken tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie van NLdoet. De prinses bezocht vrijdag een kinderboerderij in Bilthoven, die ze samen met medewerkers en andere vrijwilligers een opknapbeurt gaf.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de achttiende keer plaats. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kan iedereen op zo’n 5.500 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De Schaapskooi is een ontmoetingsplek voor kinderen en volwassen met boerderijdieren, een doolhof, speeltuin en theehuis. Ook is het een onderdeel van de zorgorganisatie Reinaerde en worden er dagelijks werkzaamheden verricht door mensen met een verstandelijke beperking. Elke dag werken er zo’n twaalf tot vijftien medewerkers (cliënten) op de boerderij. Zij worden hierbij geholpen door professionele begeleiders en vrijwilligers.

© ANP
© ANP
NLdoet© ANP
NLdoet
© ANP
© ANP
© ANP
© ANP

Op bovenstaande foto's is te zien dat Beatrix een echte dierenvriend is. Onlangs had ze tijdens een werkbezoek ook alleen maar oog voor een paard in haar buurt. Bekijk het bijzondere moment hieronder.

Lees meer over
Prinses Beatrix