zit niet stil

Rijksvoorlichtingsdienst geeft update over tussenjaar prinses Amalia

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRijksvoorlichtingsdienst geeft update over tussenjaar prinses Amalia
RTL

Prinses Amalia (18) geniet momenteel van een tussenjaar, maar tot nu toe werd er nogal geheimzinnig gedaan over wat ze in dat jaar precies allemaal doet. Vandaag licht de Rijksvoorlichtingsdienst voor het eerst een tipje van de sluier op over de huidige activiteiten van de prinses.

"Zij hoopt dan ook dat zij dit werk in alle rust en beslotenheid kan doen"

Op het Instagram-account van het koninklijk huis verschenen vanmiddag twee foto’s van Amalia, waarop te zien is dat ze het flink naar haar zin heeft tijdens een pitchdag. 'De Prinses van Oranje vandaag bij de pitchdag van sociale initiatieven voor het vijfde Groeiprogramma van het Oranje Fonds en vorige week met haar 'collega's' in de tuin van het Oranje Fonds in Utrecht', zo staat er als toelichting bij de foto's.

Anne werd aangezien voor prinses Amalia en belandde op een cover
Lees ook

Anne werd aangezien voor prinses Amalia en belandde op een cover

Amalia vult volgens de RVD een deel van haar tussenjaar in met een stage bij het Oranje Fonds en vrijwilligerswerk bij andere organisaties. Meer willen ze er niet over kwijt. 'Het tussenjaar van de Prinses van Oranje is privé. Zij hoopt dan ook dat zij dit werk in alle rust en beslotenheid kan doen.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Amalia liet tijdens een interview na haar intrede in de Raad van State weten dat ze niet het idee heeft dat de wereld honderd procent aan haar voeten ligt: "Ik heb zeker het idee dat er een leven nog voor me ligt waar ik invulling aan kan geven, waarin ik keuzes kan maken, ervaringen op kan doen en herinneringen kan maken met vrienden en familie. En ik denk dat elke 18-jarige dat ook wel heeft, maar voor mij staat er natuurlijk een hoop vast."

Amalia wist onlangs nog de roddelbladen te halen, althans, soort van: nadat er foto's verschenen op de cover van Privé met daarop 'Amalia' en haar 'nieuwe vriendje', bleek al snel dat het helemaal niet om de kroonprinses ging. 

Lees meer over
Prinses Amalia