Waiting On A Miracle

'Disney-meezinghit Encanto krijgt een vervolg'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Walt Disney Animation Studios'Disney-meezinghit Encanto krijgt een vervolg'
RTL

We don't talk about Bruno... maar wél over een vervolg van de animatiefilm 'Encanto'. Blijkbaar is Disney  nog niet klaar met de familie Madrigal, want co-regisseur Jared Bush (47) laat via Twitter weten dat er wellicht een spin-off gemaakt gaat worden.

"Het was altijd onze droom, maar uiteindelijk zijn het de fans die beslissen"

In een post laat hij weten dat er constant aan hem gevraagd wordt of Encanto een vervolg krijgt. Zijn antwoord hierop luidt als volgt: 'Het was altijd onze droom, maar uiteindelijk zijn het de fans die beslissen. Zij zagen hun familie in de onze en kozen ervoor tijd door te brengen met de familie Madrigal, en willen dat ook blijven doen.'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Zeg maar let it go tegen Let it go: Encanto-hit verslaat Frozen
Lees ook

Zeg maar let it go tegen Let it go: Encanto-hit verslaat Frozen

Ook Lin-Manuel Miranda, die de nummers schreef voor de Disney-hit, hintte eerder al op een musical of serie over de film in gesprek met Collider. Volgens hem is het slechts een kwestie van tijd. Volgens de filmmaker zijn er genoeg bijrollen in het verhaal die de moeite waard zijn in de schijnwerpers te zetten zoals Dolores, Camilo en Isabella. 

Niet alleen de film is overigens een hit, óók de liedjes doen het goed. Zo stond het populaire nummer 'We Don’t Talk About Bruno' niet alleen op de eerste plek in de Billboard Global 200 en in de Amerikaanse Billboard Hot 100, ook op TikTok gaat het nummer viral. Daarnaast is 'Dos oruguitas' genomineerd voor beste nummer bij de Oscars. Ook is de film nog genomineerd in de categorie beste animatiefilm en beste soundtrack. 

Encanto gaat over de bijzondere familie Madrigal die verscholen in de Colombiaanse bergen woont in een betoverend huis. Door magie van een magische kaars is ieder kind in de familie gezegend met een uniek gave: van supermacht tot de gave van genezing. Op één na: Mirabel. Als Mirabel ontdekt dat de magie die hun huis beschermd in gevaar is, besluit ze haar familie te redden.

Encanto is te zien op Disney+.