door het slijk halen

Johan Derksen noemt Máxima 'een nette golddigger'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohan Derksen noemt Máxima 'een nette golddigger'
RTL

Johan Derksen (73) staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. Ook woensdagavond heeft de presentator zijn woordje weer klaar in 'Vandaag Inside': deze keer moet koningin Máxima (50) het ontgelden.

"Met alle respect voor onze koning, maar die was nooit met hem getrouwd als hij niet de koning van Nederland was"

Het is helder dat Johan geen fan is van de koninklijke familie. Hij heeft dan ook een duidelijke mening over het nieuws dat koning Willem-Alexander van plan is om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in kasteel Het Oude Loo: "Het is gelul!" Volgens de presentator zet het koningspaar zich alleen maar in 'voor de bühne'. "Die hebben daar een kasteel over en daar douwen ze dan zes tot acht gezinnen in. De rekening gaat waarschijnlijk naar de staat."

Maar Johan is nog niet klaar, hij deelt daarna nog een sneer uit aan het adres van de koningin. "Met alle respect voor onze koning, maar die was nooit met hem getrouwd als hij niet de koning van Nederland was. Dat is gewoon een hele nette, weloverwogen golddigger!"

Glazenwasser wil niet werken voor Johan Derksen vanwege coronastandpunt
Lees ook

Glazenwasser wil niet werken voor Johan Derksen vanwege coronastandpunt

De rest van de mannen aan tafel bij Vandaag Inside weten even niet hoe ze op deze opmerking moeten reageren. Zelfs René van der Gijp staat met zijn mond vol tanden. Tafelgast Özcan Akyol zegt uiteindelijk gevat: "Ik denk niet dat we Johan moeten voordragen voor een lintje, wat denk jij?"

Eerder had Johan al het nodige te zeggen over John de Mol:

Lees meer over
Johan Derksen