aan de rem trekken

Verstappen weigert mee te werken aan Netflixserie Drive to Survive

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPVerstappen weigert mee te werken aan Netflixserie Drive to Survive
RTL

Max Verstappen (24) is niet over te halen alsnog actief mee te werken aan de populaire Netflixserie 'Drive to Survive'. Hij reageerde bij de Grote Prijs van Saudi-Arabië in Djedda op uitspraken van directeur Stefano Domenicali (56) van de Formule 1, die van alle coureurs een 'constructieve medewerking' verlangt.

"Ze kiezen momenten uit en bewerken het op een manier die mij niet zint"

"Ik heb geen belangstelling. Het is gewoon niet mijn ding", zei Max in Djedda tegen de verzamelde pers. De wereldkampioen is niet te spreken over de manier waarop de coureurs in de serie worden weggezet. "Ze kiezen momenten uit en bewerken het op een manier die mij niet zint. Zo lieten ze lijken alsof Lando Norris een klootzak is, terwijl hij juist een hele fijne vent is."

Gênant: stickertje nog op overwinningsbeker Max Verstappen
Lees ook

Gênant: stickertje nog op overwinningsbeker Max Verstappen

Max wil best in gesprek met Stefano, maar zijn mening staat vast. "Als je door de serie voor het eerst kennismaakt met de Formule 1 en nog niemand kent van de coureurs, dan krijg je meteen een verkeerd beeld van iemand. Bij mij is dat in het begin van de serie ook zo gegaan en daarmee hebben ze het verpest. Dat repareer je niet meer, zo ben ik", aldus de coureur van Red Bull.

Hij zag aanvankelijk best wel de voordelen van de serie, die een hit is en veel jonge kijkers heeft getrokken. Volgens directeur Stefano heeft Netflix met Drive to Survive de populariteit van de Formule 1 enorm vergroot. "Ik heb mijn mening bijgesteld en wil er nu niet meer actief aan meewerken", zei Max. "Ze kunnen beter aan het einde van een seizoen een soort review maken. Dat zou ik wel leuk vinden om naar te kijken."

Lees meer over
Max Verstappen