massa is niet altijd kassa

Peter Gillis beticht Meilandjes van toneelspelen: 'Wij blijven ons eigen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPeter Gillis beticht Meilandjes van toneelspelen: 'Wij blijven ons eigen'
RTL

Peter Gillis (60) heeft het idee dat de familie Meiland niet zichzelf is op televisie. Volgens de multimiljonair voeren ze in het programma 'Chateau Bijstand' dan ook een toneelstukje op.

"Ik heb mensen in de bijstand echt nog nooit wijn zien drinken"

"Wij blijven gewoon ons eigen, wij gaan geen toneelspelen", deelt de Massa is Kassa-ster een steek onder water uit als verslaggever Jordi Versteegden van Privé TV de realityster opzoekt op zijn vakantiepark en vraagt of de familie Gillis na de Meilandjes straks de bijstand ingaan. "Wij zijn gewoon zoals we zijn en als wij een flesje wijn drinken, drinken we hem. Ik heb mensen in de bijstand echt nog nooit wijn zien drinken en zij zitten ’s middags al aan de wijn. Ik zie er niks in!"

Eetdagboek Peter Gillis zorgt voor shock bij kijkers: 'Waar laat je het?'
Lees ook

Eetdagboek Peter Gillis zorgt voor shock bij kijkers: 'Waar laat je het?'

Volgens de SBS6-ster is er geen sprake van concurrentiestrijd. "We hebben gewoon een vaste club fans. Of er nou voetbal op is of iets anders, we hebben altijd vaste kijkers", licht hij toe. "Er zullen vast mensen bij zijn die Chateau Bijstand kijken, de Meilandjes. Dat is ook allemaal prima, maar bij ons programma hoef je niet na te denken. Dat is gewoon lekker plat, gewoon zoals we zijn."

Hij wil zich dan ook niet vergelijken met Martien: "Wij hoeven het ook niet voor de centen te doen. Als ik morgen stop, dan stop ik en Martien doet het gewoon voor de commerce en daar hoeven wij het gelukkig niet voor te doen."

Al sinds de start van Chateau Bijstand ligt het programma, en de Meilandjes, onder vuur. Vooral na de uitzending van HLF8 kon de familie rekenen op flink wat kritiek:

Lees meer over
Peter GillisMartien MeilandChateau Bijstand