= fijn

Ed Sheeran vrijgesproken in 'traumatiserende' plagiaatzaak Shape of You

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPEd Sheeran vrijgesproken in 'traumatiserende' plagiaatzaak Shape of You
RTL

Ed Sheeran (31) is vrijgesproken in de plagiaatzaak die tegen hem werd aangespannen. Dat heeft de rechter in Londen woensdag besloten. Singer-songwriter Sami Chokri beschuldigde de Britse zanger van het 'lenen' van stukjes uit zijn nummer 'Oh Why' voor zijn wereldhit 'Shape of You'.

"Als je ze in dezelfde toonsoort zet dan klinken ze hetzelfde"

De rechter concludeerde woensdag dat Ed 'noch opzettelijk noch onbewust' een zin uit 'Oh Why' heeft gekopieerd tijdens het schrijven van 'Shape of You'.

Ed Sheeran zingt in rechtszaal om punt te maken
Lees ook

Ed Sheeran zingt in rechtszaal om punt te maken

De zaak werd in maart elf dagen lang inhoudelijk behandeld in Londen. De advocaat van de zanger Ian Mill, noemde de situatie 'enorm traumatiserend' voor de zanger. Mill beschreef het geschil als 'vreselijk ongelukkig' en voerde aan dat het 'nooit voor de rechter had moeten komen'. Ed was tijdens de behandeling aanwezig in de rechtbank.

De zanger liet de rechter eerder geheel op eigen wijze horen dat melodieën in de popmuziek wel vaker op elkaar lijken. De zanger zong toen hij verhoord werd stukjes uit 'Feeling Good' van Nina Simone en 'No Diggity' van Blackstreet. "Als je ze in dezelfde toonsoort zet dan klinken ze hetzelfde", legde hij uit.

Lees meer over
Ed Sheeran