Bijna tegen de vlakte

Klap die Marc-Marie op gracht kreeg 'harder dan die bij Oscars'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Klap die Marc-Marie op gracht kreeg 'harder dan die bij Oscars'
RTL

De klap die Marc-Marie Huijbregts (57) in augustus kreeg van een hem onbekende vrouw op een gracht in Amsterdam was 'harder dan die van Will Smith bij de Oscars'. Dat vertelde de cabaretier op NPO Radio 1 in het programma 'Kunststof'. "Ik ging nog nét niet tegen de vlakte, mijn hele gezicht was rood", aldus Marc-Marie.

"Je weet van tevoren niet wat je gaat doen als zoiets je overkomt"

De cabaretier wijdde nog niet vaak zo uitgebreid uit over het incident. "De vrouw die het deed had persoonlijke problemen en zichzelf niet in de hand", zo vertelde hij. "Ze zei homolul. Ik dacht eerst dat ze vieze homo zei, maar dat was niet zo. Dit klonk toch net wat minder erg."

Marc-Marie Huijbregts beschuldigt Birgit Schuurman van voice-shaming
Lees ook

Marc-Marie Huijbregts beschuldigt Birgit Schuurman van voice-shaming

Het was de allereerste keer in zijn leven dat Marc-Marie een klap kreeg, voegde hij er aan toe. "Ik was heel erg aan het registreren: oh, zo voelt dat dus! Maar ik voelde geen enkele behoefte om terug te gaan slaan. Dat zit blijkbaar niet in mij. Je weet van tevoren niet wat je gaat doen als zoiets je overkomt."

De vrouw meldde zich na het incident zelf bij de politie. De politie bood nog aan of de cabaretier een gesprek wil hebben met de vrouw, maar daar had Marc-Marie geen zin in: "Ik wil haar nooit meer zien." De cabaretier werd in zijn gezicht geslagen toen hij aan het fietsen was over de Herengracht in Amsterdam en een langzaam rijdende auto probeerde te passeren.

Lees meer over
Marc-Marie Huijbregts