the chosen one

Olivia Rodrigo grote winnaar Kids' Choice Awards

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOlivia Rodrigo grote winnaar Kids' Choice Awards
RTL

Zangeres en actrice Olivia Rodrigo (19) en de serie 'High School Musical: The Musical: The Series', waarin ze de hoofdrol speelt, hebben zaterdag de meeste prijzen gewonnen tijdens de Kids' Choice Awards. De 35e uitreiking van de awards van jeugdzender Nickelodeon vond plaats in de Barker Hangar in Santa Monica in Californië.

Olivia won zelf twee beeldjes: voor favoriete vrouwelijke tv-ster en favoriete muzikale doorbraak. High School Musical: The Musical: The Series won voor favoriete jeugdserie en ook hoofdrolspeler Joshua Bassett won voor zijn rol het beeldje voor favoriete mannelijke tv-ster. Andere winnaars in de televisiecategorieën waren onder meer America's Got Talent, iCarly en SpongeBob SquarePants.

Grammy van Olivia Rodrigo kapotgevallen
Lees ook

Grammy van Olivia Rodrigo kapotgevallen

In de muzikale categorieën won Billie Eilish twee keer, voor favoriete album en nummer. Ook Ariana Grande, Ed Sheeran, BTS, Justin Bieber en Adele vielen in de prijzen.

Bij de films was Spider-Man: No Way Home de grote winnaar. Die won voor favoriete film en ook hoofdrolspelers Tom Holland en Zendaya gingen naar huis met een prijs.

Het gezin van vlogster Nienke Plas en autocoureur Max Verstappen hebben ook een Kids' Choice Award gewonnen. De familie Plas heeft gewonnen in de categorie voor favoriete familie van Nederland en België. Max kreeg van de jonge kijkers de meeste stemmen en werd uitgeroepen tot favoriete ster van Nederland. De derde en laatste prijs, voor favoriete ster van België, ging naar zangeres Camille.

Lees meer over
Nienke PlasMax VerstappenOlivia Rodrigo