Be Uh Uh be be dankt

Ruud de Wild neemt zichzelf op de hak na stotterkritiek

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Ruud de Wild neemt zichzelf op de hak na stotterkritiek
RTL

Ruud de Wild (52) mocht gisteravond 'The Passion' aan elkaar praten, maar dat ging niet helemaal vlekkeloos. De presentator versprak zich meerdere keren, liet regelmatig een stilte vallen en struikelde over zijn woorden. Op Twitter kreeg hij de nodige kritiek - maar ook bijval. Ruud kan het niet laten om daar nog even op te reageren.

"Sorry hoor, een verteller die stottert, niet handig"

Al voordat hij gisteravond mocht optreden als de verteller van het verhaal, kreeg de radio-dj de nodige kritiek. Ruud groeide zelf op in een streng christelijke omgeving die hij geregeld een 'sekte' en 'traumatisch' heeft genoemd. In een interview met ANP vertelde Ruud dan ook dat KRO-NCRV aardig wat negatieve reacties kreeg nadat de omroep aankondigde dat Ruud de verteller zou zijn.

Tranen Dennis Weening in The Passion waren echt: 'Kwam allemaal terug'
Lees ook

Tranen Dennis Weening in The Passion waren echt: 'Kwam allemaal terug'

Tel daarbij op dat The Passion elk jaar een groot spektakel is waar heel veel mensen naar kijken, en Ruud zal ongetwijfeld een beetje zenuwachtig zijn geweest. De kans is dan ook groot dat de zenuwen gisteravond de overhand kregen en dat hij zich daardoor meerdere keren versprak. Zijn gestotter bleef ook bij hem zelf niet onopgemerkt, want tijdens het vertellen van het verhaal stopte hij een keer en maakte hij de opmerking: "Sorry hoor, een verteller die stottert, niet handig."

Op Twitter kwamen veel reacties voorbij van mensen die het moeilijk vonden om het verhaal te volgen, dankzij het gestotter van Ruud. Maar gelukkig kwamen er ook veel positieve reacties voorbij van mensen die het gestotter juist 'charmant' vonden. Het AD wijdde een artikel aan deze positieve reacties en Ruud besloot dit vanochtend op zijn eigen Instagram te herplaatsen met het bijschrift: 'Be Be Uh Uh be be dankt', gevolgd door een emoji die huilt van het lachen en een hartje.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Ruud de WildThe Passion