Niet van steen

Advocaat Samantha Steenwijk noemt beschuldigingen 'onnodig grievend'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAdvocaat Samantha Steenwijk noemt beschuldigingen 'onnodig grievend'
RTL

Alles lijkt geoorloofd op juicekanalen. De praktijken van deze roddelkanalen en wat ze teweegbrengen zijn grensoverschrijdend. Dat zei advocaat Stefan Kalff namens zangeres Samantha Steenwijk (36) vrijdag bij aanvang van het kort geding tegen Yvonne Coldeweijer (35) van het juicekanaal Life of Yvonne.

"Coldeweijer wantrouwt de journalistiek en vindt wederhoor een fantastische journalistieke term waar ze zelf geen gebruik van maakt"

Stefan Kalff stelt in het kort geding dat Yvonne zich niet aan enige journalistieke regel gebonden voelt. "Coldeweijer wantrouwt de journalistiek en vindt wederhoor een fantastische journalistieke term waar ze zelf geen gebruik van maakt."

Samantha Steenwijk klaagt Yvonne Coldeweijer aan
Lees ook

Samantha Steenwijk klaagt Yvonne Coldeweijer aan

Volgens de advocaat begeven juicekanalen zich op een hellend vlak vanwege commerciële belangen. "Dit alles leidt ertoe dat exploitanten menen dat zij zich in een rechteloos vacuüm bevinden. Wel de lusten, maar niet de lasten."

In een video op Life of Yvonne claimde Yvonne dat Samantha illegale dieetpillen gebruikte. Samantha ontkent het gebruik van deze pillen. "Mevrouw Steenwijk hoeft deze beschuldigingen niet te accepteren", zei haar advocaat, die de beschuldigingen bovendien 'onnodig grievend' noemde.

Yvonne heeft volgens Stefan Kalff 'onzorgvuldig gehandeld en geen enkele moeite gedaan om navraag te doen'. De door Yvonne toegepaste hoor en wederhoor noemde hij 'mosterd na de maaltijd, toen de schade al was toegebracht'. Bovendien vindt Samantha volgens haar advocaat dat Yvonne niet op afdoende wijze heeft gerectificeerd. "Ze geeft slechts de ontkenning van Steenwijk weer, dat de bewering volgens haar niet klopt. Deze mededeling heeft niets te maken met rectificatie."

Lees meer over
Samantha SteenwijkYvonne Coldeweijer