long live the queen

Britse koningin Elizabeth viert 96ste verjaardag met haar pony's

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© henrydallalphotography.comBritse koningin Elizabeth viert 96ste verjaardag met haar pony's
RTL

Je zou het misschien niet zeggen als je haar nog zo fit ziet poseren, maar de Britse koningin Elizabeth blaast vandaag alweer 96 kaartjes uit. De feestelijke dag gaat, zoals we dat van de royals gewend zijn, gepaard (pun intended) met een verjaardagsportret.

"Er werd nooit verwacht dat ze koningin zou worden"

Hoewel haar verjaardag traditiegetrouw pas op de tweede zaterdag van juni groots gevierd wordt, mag Queen Elizabeth na twee jaar eindelijk weer even in familiekring toegezongen worden. En wie jarig is trakteert; daarom prijkt op de Instagram-pagina van The Royal Family een kiekje van de monarch voor het volk. Op de vrijgegeven foto, die vorige maand werd genomen op het terrein van Windsor Castle, poseert Hare Majesteit met twee van haar geliefde pony's: Bybeck Katie en Bybeck Nightingale. 

Het koningshuis deelde ook nog een foto van een tweejarige Elizabeth uit 1928. 'Toen nog prinses Elizabeth, ze was de oudste dochter van de hertog en hertogin van York en er werd nooit verwacht dat ze koningin zou worden. Haar leven veranderde in 1936 toen haar oom, koning Edward VIII afstand deed van de troon, haar vader koning George VI werd en de jonge prinses de vermoedelijke erfgenaam werd', luidt het bijschrift.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Maker documentaire Elizabeth stierf dag na afronden van film
Lees ook

Maker documentaire Elizabeth stierf dag na afronden van film

Over twee maanden is het weer groot feest in Engeland vanwege het zeventigjarige jubileum van de royal. Hoewel Elizabeth afgelopen 6 februari officieel zeventig jaar op de troon zat, beginnen de festiviteiten pas op donderdag 2 juni. Op die donderdag in juni wordt het lange feestweekend afgetrapt met de Trooping the Colour-parade. Ook staat er in het weekend een groots concert op het programma en op 4 juni zendt BBC een liveconcert uit. Daar zullen een aantal wereldsterren het jubileum vieren. 5 juni is de laatste dag van de festiviteiten. Dan staat er een parade op het programma.

Lees meer over
Koningin Elizabeth II