kettingreactie

Klap Will Smith zorgt ook voor nieuw beleid bij Tony Awards

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPKlap Will Smith zorgt ook voor nieuw beleid bij Tony Awards
RTL

De organisatie van de Tony Awards heeft nieuw beleid ingevoerd over hoe ze omgaat met mogelijk geweld tijdens de show. Het protocol lijkt een direct gevolg van het incident dat enkele weken geleden plaatsvond bij de Oscars toen acteur Will Smith (53) tijdens de ceremonie een klap uitdeelde aan komiek Chris Rock (57).

"De Tony Awards hanteren een strikt beleid zonder geweld"

'De Tony Awards hanteren een strikt beleid zonder geweld. Bij een incident wordt de dader direct van het evenement verwijderd', staat onder meer te lezen in een brief die woensdag is verstuurd aan mensen die mogelijk een kaartje kopen voor de show en die in handen is van The Hollywood Reporter. De regel krijgt verder geen tekst en uitleg.

Leden Academy verdeeld over Oscar-verbanning Will Smith
Lees ook

Leden Academy verdeeld over Oscar-verbanning Will Smith

Het beleid betreffende een mogelijk geweldsincident maakt onderdeel uit een reeks andere regels, zoals kledingvoorschriften, zitplaatsen en vaccinatievoorschriften voor het evenement. Het gala van de Amerikaanse theaterprijzen is voor zover bekend het eerste awardshow-achtige evenement dat een apart beleid tegen geweld invoert. De Tony Awards worden op zondag 12 juni uitgereikt in de Radio City Music Hall in New York.

Lees meer over
Will SmithChris Rock