hef je glas

Vrienden van Amstel LIVE na twee jaar teruggekeerd in Ahoy

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Vrienden van Amstel LIVE na twee jaar teruggekeerd in Ahoy
RTL

Na een afwezigheid van twee jaar is Vrienden van Amstel LIVE terug van weggeweest. De groep van 23 artiesten trapt de concertreeks dinsdag af in Rotterdam Ahoy. Ook donderdag, vrijdag en zaterdag, van van 1 tot en met 4 mei en van 6 tot en met 9 mei vinden er shows plaats.

"Iedereen loopt met een enorme glimlach door Ahoy"

De Vrienden van Amstel LIVE zou eigenlijk in januari zijn, maar werd toen door de coronamaatregelen afgeblazen. Producent Machiel Hofman had eerlijk gezegd 'nooit echt verwacht' dat het toen zou doorgaan, vertelt hij aan het ANP. "Het was een opluchting toen de kogel door kerk was, eigenlijk. We konden niet verder." De producent vindt het vooral bijzonder dat iedereen 'de kracht had om door te pakken en de blikken vooruit te zetten'.

Vrienden van Amstel LIVE-fans opgelet: er komen vier extra shows
Lees ook

Vrienden van Amstel LIVE-fans opgelet: er komen vier extra shows

Het geeft nu dan ook 'een fijn gevoel' dat iedereen 'de zure smaak van januari kan wegspoelen' met deze extra editie, meent Machiel. "Iedereen loopt met een enorme glimlach door Ahoy." De line-up van toen, op BLØF na, is weer van de partij. "We hebben in januari al tegen iedereen gezegd: de kans is klein dat het mogelijk is, maar stel we kunnen weer in april, zijn jullie er dan bij?" Alle artiesten hebben hun 'agenda's leeg geveeg', zegt Machiel. "Omdat ze zo graag bij De Vrienden van Amstel LIVE willen zijn."

De producent kijkt vooral uit naar de start van de concertreeks, dinsdagavond om 20.00 uur. "Het moment waarop dezelfde mensen die in januari met gebogen hoofd Ahoy verlieten nu weer het podium opstappen", vertelt hij. "Dat moment wordt magisch, de zaal gaat het voelen en de artiesten gaan het voelen. Dat is de beloning voor januari."

Onder anderen Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Miss Montreal, Suzan & Freek, Nick & Simon en Chef'Special treden op. Vrienden van Amstel LIVE wordt sinds 1998 jaarlijks in Rotterdam Ahoy georganiseerd. De organisatie maakte maandag bekend dat volgend jaar, vanwege het 25-jarig jubileum, twintig shows zullen plaatsvinden in Rotterdam Ahoy. Dat is de langste reeks tot dusver, ook voor Ahoy.

Lees meer over
Guus MeeuwisKraantje PappieMaanSuzan en FreekRolf SanchezMiss MontrealNick & Simon