Hommage

Vrienden en collega's Jan Rot zetten groot eerbetoon online

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Vrienden en collega's Jan Rot zetten groot eerbetoon online
RTL

Vrienden en collega's van Jan Rot hebben een compilatie online gezet met liedjes zij voor hem hebben uitgevoerd toen duidelijk werd dat de zanger stervende was. Het filmpje duurt ruim een half uur en staat onder de noemer 'Ode aan Jan Rot' op YouTube. De hommage bevat bijdragen van onder anderen Claudia de Breij, Herman Finkers en Lenette van Dongen.

Jan had kanker en wist dat hij snel zou sterven. Hij wilde nog één afscheidsconcert geven in het Luxor Theater. Dit stond gepland voor afgelopen weekend, maar omdat het slecht met hem ging, moest hij deze avond afgelasten. Tijdens het concert zouden diverse collega's werk van hem gaan uitvoeren. Zij hadden gehoopt hem met de compilatie nog een hart onder de riem te steken, maar Jan overleed vrijdagochtend, voordat hij de liedjes kon horen of zien.

Marjolein Meijers tijdens eerbetoon Jan Rot: 'Hielden van hem'
Lees ook

Marjolein Meijers tijdens eerbetoon Jan Rot: 'Hielden van hem'

Jan werd vooral bekend met zijn hertalingen van Engelse teksten. Claudia de Breij zingt in de compilatie de Nederlandse variant van We'll meet again van Vera Lynn. Fay Lovsky zingt - op een bergtop in Canada - de hertaling van Jan van het lied Venus van Shocking Blue. En Lucky Fonz III brengt de hertaling van de klassieker Angie van de Stones ten gehore.

De vrijdag overleden zanger was 64 jaar oud. Hij trad op, schreef liedjes en boeken en vertaalde de teksten van musicals als Hello, Dolly! en Jersey Boys. Ook de teksten van de Nederlandse versie van rockopera Tommy van The Who zijn van zijn hand. Eerder deze maand verscheen zijn afscheidsalbum I.P.V. Kaarten. NPO Radio 5 eerde Jan vrijdagavond met een speciale uitzending die aan zijn leven en werk werd gewijd. Ook deze uitzending kwam te laat voor Jan om hem zelf nog te horen.

Lees meer over
Jan RotClaudia de Breij