Stef stuntpiloot

Tom Cruise gaat met helikopter naar première

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTom Cruise gaat met helikopter naar première
RTL

Tom Cruise (59) kwam op een zeer speciale manier aan bij de wereldpremière van zijn nieuwe film 'Top Gun: Maverick' in San Diego. De acteur arriveerde per helikopter bij het USS Midway Museum, waar fotografen, pers en fans op hem stonden te wachten. Dit meldt 'The Daily Mail'.

"Ik kan wel een helikopter besturen maar nu heeft iemand anders me gevlogen"

Tom Cruise kruipt na 36 jaar weer in de huid van Pete 'Maverick' Mitchell, het personage waarmee hij in 1986 wereldberoemd werd door de film Top Gun. Tom Cruise had zijn vliegkostuum dit keer niet aangetrokken en verscheen in een pak met zijn 'aviator'-zonnebril.

'Relatie tussen Tom Cruise en Hayley Atwell na een jaar voorbij'
Lees ook

'Relatie tussen Tom Cruise en Hayley Atwell na een jaar voorbij'

Hoewel Tom erom bekend staat al zijn stunts graag zelf te willen doen, zat hij dit keer niet achter de stuurknuppel van de helikopter. "Nee, vandaag even niet. Ik kan wel een helikopter besturen maar nu heeft iemand anders me gevlogen," aldus een lachende Tom.

Jennifer Connelly, die de rol van Penny Benjamin speelt in de film, was lovend over haar collega. "Het was gewoon ontzettend inspirerend om hem aan het werk te zien. Iedereen weet wel hoe gedreven hij is en hoe enthousiast hij is om zelf zijn stunts te doen en hoe atletisch hij is, maar als je het dan echt zelf aanschouwt zie je pas hoe bijzonder dat is."

Lees meer over
Tom Cruise