zoals het klokje thuis tikt

Martijn Krabbé onthult nieuw onderdeel Kopen zonder Kijken

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Maartje BrockberndMartijn Krabbé onthult nieuw onderdeel Kopen zonder Kijken
RTL

Liefhebbers van het woonprogramma 'Kopen zonder Kijken' hebben eindelijk weer iets om naar uit te kijken: op maandag 16 mei begint er een spiksplinternieuw seizoen. Mét een nieuw onderdeel, zo onthult Martijn Krabbé (54) aan tafel bij 'Beau'.

"Er zitten gevallen tussen waar er voor mij zo weinig budget overblijft dat ik weleens kwaad op Alex ben als hij vindt het een goed huis is"

Samen met de charmante bouwdeskundige Bob Sikkes vertelt Martijn vol trots over het nieuwe seizoen. Nooit eerder werden ze geconfronteerd met zo'n moeilijke woningmarkt. Maar het is gelukt om mooie huizen én een puik seizoen af te leveren. En juist omdat het zo moeilijk is om binnen het budget te blijven en een huis op de kop te tikken - er wordt soms wel tien keer overboden -, is er een nieuw element aan het format toegevoegd. 

Fan van Kopen Zonder Kijken? Dan is deze nieuwe show wat voor jou
Lees ook

Fan van Kopen Zonder Kijken? Dan is deze nieuwe show wat voor jou

Een veel gemaakte fout van Kopen zonder Kijken-kandidaten is dat ze na een paar maanden ineens toch geld bovenop hun budget kunnen doen. Volgens Bob Sikkes is dat bedrag op de woningmarkt namelijk al 'verdampt'. Met andere woorden: de huizenprijzen zijn al zo hard gestegen dat zelfs 50.000 euro extra niet veel meer betekent. Daarom introduceren de makers nu de concessieklok.

"We zetten bij de mensen een aftelklok in de woonkamer. Ze weten dat als de klok op nul staat, ze een concessie moeten doen", legt Martijn uit. "Er gaat een slaapkamer af, de tuin op het zuiden gaat eraf..." vult Bob aan. Het zoekgebied voor de toekomstige woning wordt groter en het eisenlijstje kleiner.

De klok blijkt de ideale uitvinding voor Bob te zijn. Het wordt door de huizenmarkt en stijgende prijzen steeds moeilijker om het programma te maken. "Er zitten gevallen tussen waar er voor mij zo weinig budget overblijft dat ik weleens kwaad op Alex ben als hij vindt het een goed huis is."

Het seizoen van Kopen zonder Kijken gaat aanstaande maandag van start. 

Lees meer over
Martijn KrabbéBob SikkesKopen Zonder Kijken