zo moeder, zo dochter

Máxima duikt in kledingkast Amalia voor werkbezoek

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMáxima duikt in kledingkast Amalia voor werkbezoek
RTL

Dat de dochters van Máxima (51) voor speciale gelegenheden graag in de kledingkast van hun moeder duiken, is inmiddels bekend. Vandaag zijn de rollen omgedraaid: de koningin leent namelijk iets wat Amalia (18) eerder droeg.

Máxima hoefde vandaag niet ver te rijden voor haar werkbezoek. Als erevoorzitter van MIND US bracht ze in het kader van studentenwelzijn in het vervolgonderwijs een bezoek aan de Hogeschool Leiden. Onlangs hebben vijf Leidse partijen de Verklaring Studentenwelzijn getekend. De koningin ging onder andere in gesprek over de totstandkoming van de verklaring en de plannen voor de toekomst. 

Voor de gelegenheid trok Máxima een zakelijke outfit aan. Om de aansluitende witte jurk van Massimo Dutti - die ze ook droeg tijdens de Koningsspelen 2022 - spot de oplettende kijker een bekende riem. Het is volgens royaltywatcher Josine Hoogendijk dezelfde cognackleurige Vaincourt-riem die Amalia eerder al eens droeg. 

© ANP

De riem ligt al langer in de la in Huis ten Bosch. In 2020 werd 'ie al eens gedragen tijdens de zomerfotosessie in de tuin van de Oranjes. Toen combineerde Amalia de riem met een lichtblauwe jurk die tot haar kuiten reikte, zoals je op de foto hieronder kunt zien. 

Koning Willem-Alexander en prinses Amalia.© ANP
Koning Willem-Alexander en prinses Amalia.

Onlangs kregen de Oranjes verschrikkelijk nieuws te verwerken. De zoon van een goede vriend van Willem-Alexander en Máxima is komen te overlijden: 

Lees meer over
Koningin MáximaPrinses Amalia