Betalen zonder kijken

Bob Sikkes onthult: betalen KzK-deelnemers écht alles zelf?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPBob Sikkes onthult: betalen KzK-deelnemers écht alles zelf?
RTL

In 'Kopen zonder Kijken' legt een stel iedere keer het lot in de handen van Martijn Krabbé (54) en zijn team. Ze leggen tonnen neer, zodat makelaar Alex hun droomhuis kan kopen. Maar betalen de kandidaten wel echt alles zelf of wordt er gesjoemeld?

"Ik kan heel goed lullen voor spullen"

Al je geld in de handen leggen van experts die dan vervolgens een huis voor je kopen waarvan je niet eens weet waar het staat... Wie doet daar nou aan mee? Er is genoeg animo, want de aanmeldingen voor het programma stromen binnen. En volgens Bob - de Bouwer - Sikkes betalen de deelnemers écht alles zelf, zo bevestigt hij tegenover Veronica Superguide.

"Het is een bizar programma. Niets gaat in overleg met de kandidaten. Het leukst is het natuurlijk als die huilend in de dakkapel staan te roepen: 'Wat hebben we nou gekocht?' En dat het dan toch goedkomt", zegt hij.

Bob Sikkes: 'Vind het leuk om KZK-deelnemers te confronteren'
Lees ook

Bob Sikkes: 'Vind het leuk om KZK-deelnemers te confronteren'

Toch is er wel iets dat het financiële leed van de deelnemers verzacht. Ze betalen namelijk niet altijd de hoofdprijs voor een nieuwe keuken die wordt uitgekozen door Bob, of de hysterische styling-items met een psychedelische print van Roos. "We kunnen inkopen voor een heel goede prijs en iedere aannemer vindt het leuk om mee te werken aan het programma. Ze krijgen de keuken echt voor een heel goede prijs. Eigenlijk kan het niet altijd voor dat geld. Ik kan heel goed lullen voor spullen, dat is een tekst van Martijn", aldus Bob.

Ook styliste Roos is een teamlid van het eerste uur. Vorige week was ze te gast bij RTL Boulevard om te vertellen over het nieuwe seizoen van het woonprogramma. In de video hieronder zie je wat ze daarover te vertellen had.

Lees meer over
Bob SikkesKopen Zonder Kijken