Uitgeheard

Jury besluit: Johnny Depp wint zaak tegen Amber Heard

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Jury besluit: Johnny Depp wint zaak tegen Amber Heard
RTL

De jury heeft unaniem besloten dat Johnny Depp (58) de rechtszaak tussen hem en Amber Heard (36) heeft gewonnen. De uitspraak verliep rommelig. De juryleden hadden namelijk het bedrag dat Amber aan Johnny moet betalen niet ingevuld. Het duurde drie dagen voor de jury tot een besluit kwam in de grootste showbizzrechtszaak van dit jaar.

Johnny werd op alle punten in het gelijkgesteld door de jury. Amber maar op enkele punten. Johnny Depp kan een schadevergoeding van 10,3 miljoen dollar van zijn ex-liefje verwachten. Amber krijgt 2 miljoen dollar van de Pirates of the Caribbean-acteur. Amber zag het allemaal live gebeuren, want zij zat in de rechtbank. Johnny was niet aanwezig. 

Johnny Depp vraagt om schrappen deel slotpleidooi Amber Heard
Lees ook

Johnny Depp vraagt om schrappen deel slotpleidooi Amber Heard

De zaak tussen Johnny en Amber duurde ruim zes weken. De voormalig geliefden hebben allebei een getuigenis afgelegd voor de rechtbank. Ook werden getuigen gehoord voor zowel Johnny als Amber. Op sociale media leeft de zaak enorm en werd er flink gespeculeerd over wie deze zaak uiteindelijk gaat winnen.

De acteur klaagde zijn ex-vrouw aan nadat zij in 2018 een opiniestuk schreef voor de Amerikaanse krant The Washington Post, waarin ze zei een slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Hoewel Johnny Depp niet bij naam werd genoemd, zou het volgens de 58-jarige acteur voor lezers overduidelijk zijn dat het over hem ging. En hoewel Amber Heard de afgelopen weken onder ede verklaard heeft niet de schrijver te zijn van het betreffende stuk, verklaarde ze later juist wel de auteur van het artikel te zijn, 'om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn'. Johnny heeft Amber voor 50 miljoen dollar aangeklaagd. Zij diende een tegeneis in van 100 miljoen dollar.

Onder anderen Kate Moss moest tijdens de rechtszaak getuigen. Hieronder zie je de beelden.

Lees meer over
Johnny DeppAmber Heard