Aqualiteit

4,5 miljoen handtekeningen om Amber Heard uit Aquaman te halen

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP4,5 miljoen handtekeningen om Amber Heard uit Aquaman te halen
RTL

De petitie om actrice Amber Heard (36) uit de film Aquaman 2 te krijgen is inmiddels bijna 4,5 miljoen keer getekend.

De oproep werd in 2020, tijdens een vorige smaadzaak die haar ex Johnny Depp had aangespannen tegen het blad The Sun, al gestart door fans die boos waren dat Amber Heard in hun ogen het leven van Johnny Depp heeft verwoest. Maar het aantal ondertekeningen is de afgelopen maanden, tijdens de nieuwste rechtszaak tussen de twee exen, weer in hoog tempo toegenomen.

Jury besluit: Johnny Depp wint zaak tegen Amber Heard
Lees ook

Jury besluit: Johnny Depp wint zaak tegen Amber Heard

Een jury oordeelde woensdag dat Amber Heard haar ex-man een schadevergoeding van 10,3 miljoen dollar moet betalen. Johnny Depp had de zaak aangespannen omdat Amber Heard in een artikel in 2018 zei dat zij slachtoffer was van huiselijk geweld. Hoewel Johnny Depp niet bij naam werd genoemd, zou het volgens de 58-jarige acteur voor lezers overduidelijk zijn dat het over hem ging. De jury oordeelde dat de uitlatingen van Amber inderdaad de carrière van Johnny hebben aangetast.

De opnames van de tweede Aquaman-film zijn overigens al afgerond. De producenten hebben eerder al bekendgemaakt dat het wat studio Warner Bros. betreft nooit een optie is geweest om de hoofdrolactrice te ontslaan. De petitie met het verzoek tot ontslag, die fans van haar ex-man Johnny Depp waren gestart vanwege hun ruzie, is door de filmmakers nooit serieus genomen.

Lees meer over
Amber HeardJohnny Depp