Om door een ringetje te halen

Susan emotioneel in Race om de Ringen om zware zwangerschap

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLSusan emotioneel in Race om de Ringen om zware zwangerschap
RTL

In 'Race om de Ringen' wordt duidelijk dat het de kandidaten niet alleen om de bruidsschat gaat, maar vooral om de liefde. Susan wordt emotioneel tijdens een prachtige rit door Jordanië. Na een zware en emotionele zwangerschap, voelt ze zich steeds gelukkiger worden.

"Ik heb tijdens de zwangerschap in een keiharde depressieve burn-out constructie gezeten"

De aflevering begint nog met een zwaar duel tijdens het Ringenspel. Susan en Thomas moeten het opnemen tegen Patricia en Bjorn. De koppels moeten samen een zware kist zolang mogelijk tillen. Susan en Thomas winnen de slag, terwijl Patricia en Bjorn een ring moeten inleveren. 

Na het Ringenspel vervolgt de reis door het prachtige Jordanië. Susan en Thomas zitten samen in de auto en dan komen er tranen in de ogen van Susan. "Kijk eens waar we rijden, joh. Dit is toch niet te doen? Ik ben echt even emotioneel." In haar biecht vertelt ze waarom dat komt. "Ik was echt even blij en gelukkig. En ik dacht: we zijn gewoon in Jordanië."

Onthutsende bekentenis in Race om de Ringen: 'Niet tevreden over seksleven'
Lees ook

Onthutsende bekentenis in Race om de Ringen: 'Niet tevreden over seksleven'

De positieve gevoelens, waardoor Susan emotioneel wordt, heeft Susan niet heel vaak meer sinds haar zwangerschap. "Dat is wel het aard van het beestje, dat ik snel ontroerd ben. Dat heb ik altijd wel gehad. Maar ik heb tijdens de zwangerschap van onze tweede dochter gewoon in een keiharde depressieve burn-out constructie gezeten, waardoor ik alleen nog maar in bed kon liggen."

"Ik heb me zo ongelooflijk naar gevoeld en ik ben diep gegaan. En sindsdien is het voor mij niet meer vanzelfsprekend dat ik me positief voel", vertelt ze snikkend. "Hetgeen dat me nog het meest raakt is dat dit dan ook heel veel hoop geeft. Dat ik wel weer terugkom en dat het wel weer goedkomt. Hier leef ik gewoon weer op."

(Tekst gaat verder onder de video.)

Thomas knijpt in zijn handjes met zijn toekomstige vrouw. "Dit is wat Suus, Suus maakt. Haar emoties en haar beleving daarvan. Dat is ook een van de redenen waarom ik van deze vrouw houd." Susan raapt zichzelf in de auto weer bij elkaar. "Oké, ik ben er weer hoor."

En dat is maar goed ook, want er staat een nieuwe opdracht voor de stelletjes klaar. Ze moeten met een woestijnbuggy door de zanderige oppervlakte naar een kasteel racen. Ze kunnen hiervoor geen gebruik maken van een luxe TomTom, maar ze moeten het doen met een kompas en een landkaart. Onderweg moeten ze ook nog eens een opdracht vervullen om brandstof voor de buggy te bemachtigen.  

Bart en Lauren komen als eerste aan. Maar de strijd om de tweede plek is een stuk spannender. Rick en Leonie zien het kasteel al, maar dan duiken Bilal en Sanne opeens op. Dan wordt het spannender dan een Formule 1-race, inclusief een bijbehorende crash. De twee koppels botsen volop op elkaar. Gelukkig zijn er geen gewonden en Rick en Leonie worden tweede.

Tijdens het nomineren worden er heel veel gouden stemmen ingezet. Nu sommige koppels nog maar één ring over hebben, wil niemand het Ringenspel spelen. Er wordt in totaal voor 30.000 euro aan gouden stemmen ingezet. Uiteindelijk moeten Susan en Thomas en Bjorn en Patricia het Ringenspel spelen. 

Tijdens het Ringenspel wordt aan de koppels vragen gesteld over hun relatie. Elke keer als ze hetzelfde antwoord geven, mogen de setjes een stap zetten en dichterbij elkaar komen. Wie als eerste elkaar een kus geeft, wint het spel. Susan en Thomas zitten het beste op één lijn in hun relatie en winnen het Ringenspel. Hierdoor zijn de eerste afvallers van het programma Bjorn en Patricia. 

Volgende week gaat Race om de Ringen verder met de overgebleven vijf koppels. Je ziet het donderdag om 20.30 uur op RTL 4. 

Lees meer over
Race om de Ringen