De naakte waarheid

Carice van Houten durft naaktscènes niet meer aan: 'Ik schaam me'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPCarice van Houten durft naaktscènes niet meer aan: 'Ik schaam me'
RTL

Volgens Carice van Houten (45) kan inmiddels iedereen haar borsten in 3D uittekenen, zo vaak hebben we haar naakt kunnen zien. De actrice kijkt met gemengde gevoelens terug op haar naaktscènes. Dit laat ze weten in de podcast 'Darmstad FM' van collega-actrice en vriendin Tina de Bruin (46).

Carice vertelt dat ze vroeger nooit gene voelde bij een naaktscène zoals in Game of Thrones, maar: "Met terugwerkende kracht denk ik weleens: hè, waarom moest ik in die scènes altijd in bad? Waarom moest ik altijd ineens met mijn tieten tegen een glazen plaat aan geduwd worden? (...) Wel een beetje gek, dat ik dat zo vaak en zo makkelijk heb gedaan."

Carice van Houten weet niet wat spatel is: 'Ben culinair treurig'
Lees ook

Carice van Houten weet niet wat spatel is: 'Ben culinair treurig'

De actrice is nog altijd wel voorstander van naakt in kunst. "Als het functioneel is, kun je ook iets heel moois laten zien. Maar als je me nu vraagt: ga je nog een naaktscène doen? Dan zeg ik nee. Die tijd is voorbij." 

En dan deelt Carice de naakte waarheid: dat ze geen naaktscènes meer wil doen, wijt ze naar eigen zeggen vooral aan 'lichamelijke schaamte'. "Ik zou willen dat ik nu wat dapperder zou zijn. Ik vind mijn lijf vrij weinig aan op dit moment." Ze voegt toe: "Niet dat ik het niet woke vind om mijn borsten te laten zien, ze hoeven er gewoon niet meer uit wat mij betreft."

Is Carice inmiddels eigenlijk getrouwd met acteur Guy Pearce? We vroegen het hem op de man af:

Lees meer over
Carice van Houten