Met Gala

'Kim Kardashian beschadigde Marilyn Monroe-jurk niet'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP'Kim Kardashian beschadigde Marilyn Monroe-jurk niet'
RTL

Berichten dat Kim Kardashian (41) tijdens het Met Gala de jurk van Marilyn Monroe die zij daar droeg heeft beschadigd, zijn niet waar. Dat heeft de eigenaar van de jurk, Museum Ripley's Believe It Or Not!, donderdag laten weten in een statement.

"Er is niets met de jurk gebeurd tussen het moment onderaan de trap waarop Kim 'm aandeed en bovenaan de trap waar de jurk weer is afgegeven"

Een verzamelaar van Monroe-spullen plaatste dinsdag op sociale media een aantal foto's waarop te zien zou zijn dat de jurk flink beschadigd was. Ripley's stelt echter dat Kim 'het kledingstuk op geen enkele manier heeft beschadigd in de korte tijd dat het gedragen werd tijdens het Met Gala.'

Kim Kardashian droeg op Met Gala nóg een jurk van Marilyn Monroe
Lees ook

Kim Kardashian droeg op Met Gala nóg een jurk van Marilyn Monroe

Een personeelslid van het museum bracht de jurk van Florida naar New York en bleef bij Kim toen zij er haar entree in maakte op het prestigieuze mode-event. De medewerker laat in het statement weten dat er 'niets met de jurk is gebeurd tussen het moment onderaan de trap waarop Kim 'm aandeed en bovenaan de trap waar de jurk weer is afgegeven'.

Het kledingstuk is wereldberoemd omdat Marilyn Monroe 'm droeg tijdens haar legendarische uitvoering van Happy Birthday voor president John F. Kennedy in 1962. Marilyn zong haar zwoele versie van het nummer voor de 45e verjaardag van Kennedy tijdens een politieke benefietavond in New York. Het was een van de laatste publieke optredens van de actrice, die enkele maanden daarna op 36-jarige leeftijd overleed. JFK werd het jaar erop doodgeschoten in Dallas.

Lees meer over
Kim KardashianMarilyn Monroe