kopen, niet kijken

Ook Bob en Roos van KzK kochten hun huis zonder eerst te kijken

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Ook Bob en Roos van KzK kochten hun huis zonder eerst te kijken
RTL

Al je geld in handen van experts leggen die dan vervolgens een huis voor je kopen waarvan je niet eens weet waar het staat... Wie doet dat nou? Honderden mensen blijkbaar! Zelfs aannemer Bob Sikkes en interieurstylist Roos Reedijk van 'Kopen zonder Kijken'.

"Ik dacht: het gaat me niet gebeuren dat dit voor mijn neus wordt weggekaapt"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Misschien dat ik het door mijn ervaring aandurfde", vertelt Bob in een nieuwe aflevering van de RTL Boulevard Reality Podcast. "Het was een huisje in Spanje en daar waren we nog niet geweest. Maar toen ik het zag, wist ik dat het goed was. Toen heb ik meteen een optie genomen, omdat er veel belangstelling voor was. Ik dacht: het gaat me niet gebeuren dat dit voor mijn neus wordt weggekaapt."

Alex uit Kopen Zonder Kijken kan na blunder niet meer over straat
Lees ook

Alex uit Kopen Zonder Kijken kan na blunder niet meer over straat

Ook Roos kocht een huis zonder dat eerst met eigen ogen gezien te hebben. Het was haar man die een bod deed zonder met haar te overleggen. De interieurstylist vertelt: "We woonden in Den Haag - hij komt daar vandaan - en ik had daarvoor altijd in Amsterdam gewoond. Ik wilde terug naar Amsterdam en we kwamen er maar niet uit waar we moesten gaan wonen. Toen hebben we een lijst gemaakt met echt de harde eisen en wensen, en daar hebben we nummers aan gekoppeld en gezegd: als we een huis vinden, waar het ook staat, en we hebben dat hoog op ons lijstje staan, dan doen we dat."

Uiteindelijk vond hun makelaar de perfecte woning in Amsterdam, maar omdat Roos haar telefoon niet opnam, moest haar man de knoop doorhakken. "Aan het einde van de dag belde hij mij op: 'Roos, ik heb een huis gekocht.'"

En meer mensen durfden het aan. Het team van Kopen zonder Kijken krijgt namelijk honderden aanmeldingen per seizoen. "Door de grote woningnood en de gekte op de markt is het bijna een lot uit de loterij als je mee mag doen", aldus Roos. "Ook omdat men weet dat je er alleen maar op vooruitgaat."

Toch kunnen de twee experts wel begrijpen dat al je geld in handen leggen van vreemden best spannend is. Dat vindt Bob namelijk zelf ook: "Het feit dat wij tonnen van iemand anders uitgeven, dat overviel me in het eerste seizoen echt. (…) Het gaat allemaal zonder overleg. Ik beslis of er een nieuwe badkamer, dakkapel of uitbouw komt."

Voorafgaand vindt er wel nog een gesprek plaats waarin de moodboards worden besproken, zodat de kandidaten hun voorkeur kunnen aangeven. Daarna 'is het wat het is'. "Eigenlijk hebben we nooit als terugkoppeling gekregen dat ze er niet blij mee waren", aldus Roos.

Beluister de RTL Boulevard Reality Podcast op SpotifyApple Music of Google Podcasts.

Lees meer over
Bob SikkesKiki DurenRoos ReedijkKopen Zonder KijkenRTL Boulevard Reality Podcast