Een gegeven paard niet in de bek kijken

Prinses Amalia vroeg uit de veren voor oefening rijtoer Prinsjesdag

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Amalia vroeg uit de veren voor oefening rijtoer Prinsjesdag
RTL

Voordat je het weet is het alweer Prinsjesdag en daarom trok prinses Amalia er zondagochtend op uit. Op beelden van 'Omroep West' is te zien hoe de 18-jarige te paard over het Korte Voorhout in Den Haag rijdt.

"Het is toch allemaal wat anders dan het Binnenhof. Hier moet het toch in de ruimte die er is"

Omdat het Binnenhof en de Ridderzaal momenteel verbouwd worden, zal het voorlezen van de troonrede dit jaar op de derde dinsdag van september worden voorgelezen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Zondagochtend oefende Amalia daarom alvast de nieuwe route.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Prinses Amalia draagt huwelijkstiara van koningin Máxima
Lees ook

Prinses Amalia draagt huwelijkstiara van koningin Máxima

"We zijn, met name hier bij de schouwburg, de aankomst en het vertrek aan het vooroefenen", vertelde Hans Veenhuijzen, stalmeester van de koning tegen tegen Omroep West. "Het is toch allemaal wat anders dan het Binnenhof. Hier moet het toch in de ruimte die er is."

Volgens de stalmeester gaat het 'steeds beter'. "We maken vorderingen en we zien ook wat er nog anders kan. Het lijkt heel makkelijk, maar dat is het niet."

Amalia had onlangs haar allereerste werkbezoek, al was het eigenlijk maar 'gewoon' een verjaardag. Meer in onderstaande video:

Lees meer over
Prinses Amalia