de leeuw in z'n hempie laten staan

Paul de Leeuw niet meer aan tafel bij VI: 'Wil er niets mee te maken hebben'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPaul de Leeuw niet meer aan tafel bij VI: 'Wil er niets mee te maken hebben'
RTL

In de podcast 'Dit Komt Nooit Meer Goed' met Roos Schlikker (47) laat Paul de Leeuw (60) weten niet meer aan tafel te willen schuiven bij het veelbesproken programma 'Vandaag Inside'. Na de beruchte kaarsrel rondom Johan Derksen (73) eerder dit jaar, heeft Paul besloten dat hij er 'niets meer mee te maken wil hebben'. De presentator was weleens een tafelgast in het programma.

"Dan moet je je ineens allemaal gaan lopen verweren en excuseren"

Ondanks dat Paul zich nog steeds kan vermaken door naar Vandaag Inside te kijken, wil de presentator er 'niets meer mee te maken hebben'. "Ik vind het zo moeilijk, omdat ik het er soms niet mee eens ben." Zo haalt hij het voorbeeld van Steven Brunswijk aan. De cabaretier zat aan tafel toen Johan onthulde een vrouw met een kaars te hebben gepenetreerd - een verhaal dat hij later nuanceerde - en kreeg zelf ook de wind van voren nadat hij om de anekdote lachte. "Dan zit die Brunswijk daar en die krijgt dan ook de zwarte piet toebedeeld - de ‘zwarte kaart’, laten we het even zo zeggen, in zijn geval. En dan moet je je ineens allemaal gaan lopen verweren en excuseren: what de fuck is er gebeurd?”

Peter van der Vorst: 'Paul de Leeuw en RTL was geen goede match'
Lees ook

Peter van der Vorst: 'Paul de Leeuw en RTL was geen goede match'

Johan, René van der Gijp en Wilfred Genee besloten na de commotie te stoppen met het programma. Dit was niet van lange duur, want na ongeveer twee weken keerde Vandaag Inside mét de heren weer terug op de buis.  

Dat Paul niet meer te gast zal zijn bij Vandaag Inside, betekent in ieder geval niet dat hij helemaal niet meer te zien is op de buis. Als het aan de presentator ligt, zit stoppen er voorlopig namelijk nog niet in. 

Lees meer over
Paul de Leeuw