cruise control

Tom Cruise gepolst voor derde Top Gun: 'Besluit ligt bij hem'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTom Cruise gepolst voor derde Top Gun: 'Besluit ligt bij hem'
RTL

Acteurs Tom Cruise (60) en Miles Teller (35) 'hebben al gepraat' over een mogelijk derde deel in de serie 'Top Gun'. Dat vertelt Miles, die een van de hoofdrollen in het tweede deel Maverick speelt, in gesprek met 'ET Online'. "Het zou geweldig zijn om een nieuw deel te maken. Maar dat besluit ligt helemaal bij TC", aldus de jonge ster.

"Hij is degene die overtuigd moet zijn, anders gebeurt het niet"

Ook regisseur Joseph Kosinksi staat open voor een derde film. "Maar het heeft 36 jaar geduurd voordat Tom akkoord ging met het tweede deel", nuanceert hij meteen. "Het besluit ligt bij hem. Hij is degene die overtuigd moet zijn, anders gebeurt het niet."

Top Gun: Maverick doorbreekt in maand tijd miljardgrens
Lees ook

Top Gun: Maverick doorbreekt in maand tijd miljardgrens

Top Gun: Maverick, een laat vervolg op de hit uit 1986 over een eliteteam van Amerikaanse piloten, breekt overal ter wereld records. Het is de eerste film van Tom Cruise die meer dan 1 miljard dollar heeft opgebracht en het is in veel landen, inclusief Nederland, de grootste hit voor de acteur in zijn carrière.

In het tweede deel krijgt de rebelse piloot Maverick (Cruise) van zijn oude maatje Ice (Val Kilmer), inmiddels generaal, een speciale opdracht om een jonge lichting vliegeniers te trainen voor een heel bijzondere en gevaarlijke missie. Een van de jonge piloten is Bradley ‘Rooster’ Bradshaw (Teller), de zoon van Mavericks overleden beste vriend Goose.

Lees meer over
Tom Cruise