Schietincident

Aanhouding in onderzoek rond neergeschoten vriend Beste Zangers-deelnemer

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @saritalorenaAanhouding in onderzoek rond neergeschoten vriend Beste Zangers-deelnemer
RTL

Er is een aanhouding verricht in de zaak rond het dodelijke schietincident op de 31-jarige Siki Martina, de vriend van zangeres Sarita Lorena, die komend seizoen in 'Beste Zangers' te zien is. Een 34-jarige man uit Steenbergen wordt verdacht van betrokkenheid, zo meldt de politie.

"Nooit meer je liefde kunnen voelen"

Siki Martina, een dj en producer met Curaçaose roots, werd zondagavond rond 21.30 beschoten in het Rotterdamse metrostation Coolhaven. Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Vriend (31) Beste Zangers-kandidate doodgeschoten: 'Mijn hart huilt'
Lees ook

Vriend (31) Beste Zangers-kandidate doodgeschoten: 'Mijn hart huilt'

Uit verkregen beelden en het onderzoek is nu gebleken dat er naast de opgepakte man nog een man aanwezig was tijdens het schietincident. Het onderzoek richt zich dan ook nu vooral op deze persoon en gaat volgens de politie onverminderd door. Zo zou er onder andere worden gekeken naar camerabeelden, worden er getuigen verhoord en wordt er sporenonderzoek verricht. In de directe omgeving is ook een buurtonderzoek gedaan.

De politie heeft daarnaast een auto in beslag genomen die voldoet aan het signalement van een voertuig dat op de bewuste avond in de buurt was. De auto is met kogelinslagen aangetroffen op een parkeerplaats in Rotterdam-Ommoord en meegenomen voor onderzoek.

Sarita, de vriendin van Siki, liet op Instagram weten in diepe rouw te zijn. 'We hebben elkaar vele dingen beloofd, een daarvan was dat we samen oud zouden worden', schreef de zangeres, die vanaf 11 augustus te zien is in een nieuw seizoen Beste Zangers, bij een foto van hen samen. 'Nooit meer… nooit meer je lieve woorden, nooit meer je warme knuffels, nooit meer je liefde kunnen voelen.'