good f*cking news

Peaky Blinders 'komen thuis' in aanstaande film

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixPeaky Blinders 'komen thuis' in aanstaande film
RTL

Het script van de aanstaande 'Peaky Blinders'-film is bijna klaar. Dat heeft Steven Knight (62), de bedenker van de Britse succesreeks, bevestigd tijdens een interview met radiostation Heart Radio.

"Ik ben bijna klaar met het schrijven ervan, en we gaan het opnemen"

Gevraagd naar de voortgang van de film, gaf hij een korte update. "Ik ben bijna klaar met het schrijven ervan, en we gaan het opnemen... Ik ben op dit moment wat aan het plannen met film- en televisiestudio's in Digbeth, Birmingham", vertelt de maker. Volgens de grootvader van de populaire serie is Digbeth, samen met Small Heath, de wijk waar ook de echte Peaky Blinders rondliepen. "Dus eigenlijk komen de Peaky's in de film eindelijk thuis."

Cillian Murphy 'haat' voorbereidingen voor rol in Peaky Blinders
Lees ook

Cillian Murphy 'haat' voorbereidingen voor rol in Peaky Blinders

Hoewel er over de casting nog niets officieel is bevestigd, kan hij wel toezeggen dat we er wat bekende gezichten in de film te zien zullen zijn. "Natuurlijk, en ook wat nieuwe gezichten die hopelijk flink zullen verrassen."

Het duurt wel nog even voor de film te zien is. De filmmaker verwacht dat de eerste draaidagen pas over zo'n anderhalf jaar zullen zijn. "Maar ik kijk er echt naar uit om een soort Peaky-evenement te organiseren waar mensen de film straks gezamenlijk kunnen gaan bekijken. De onlinecommunity is zo sterk, echt fysiek bij elkaar komen zal echt interessant zijn", besluit hij.

Het zesde en laatste seizoen werd in april van dit jaar uitgezonden. Hoofdrolspeler Cillian Murphy gaf toen al aan geïnteresseerd te zijn om de rol in de film opnieuw voor zijn rekening te nemen.

Lees meer over
Peaky Blinders