pretpakket

Maarten van Rossem laat geen spaan heel van Amalia's studiekeuze

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMaarten van Rossem laat geen spaan heel van Amalia's studiekeuze
RTL

Ook in de nieuwste aflevering van 'De Slimste Mens' laat Maarten van Rossem zijn ietwat chagrijnige licht schijnen op zaken die in het programma voorbij komen. Zoals het studentenleven dat prinses Amalia (18) na de zomer te wachten staat. De wandelende encyclopedie van 'De Slimste Mens' is daar namelijk niet over te spreken.

"Het lijkt mij een pretpakket eerste klas"

"Zeg Maarten, ze gaat PPLE studeren in Amsterdam. Is dat een pretpakket of is dat serieus?" vraagt presentator Philip Freriks zich af. Dat hoeft hij Maarten geen tweede keer te vragen. Hij steekt meteen van wal. "Het lijkt mij een pretpakket eerste klas. Een grabbelton van oppervlakkigheden", antwoordt hij stellig. "Bovendien is het Engelstalig, dus dat gaat ook nog eens in steenkolenengels."

VI-kijkers halen uit naar 'arrogante' Maarten van Rossem in De Slimste Mens
Lees ook

VI-kijkers halen uit naar 'arrogante' Maarten van Rossem in De Slimste Mens

Het academische aspect van de studie blijft voor Maarten 'duister'. "Maar ja, je moet wat. Je moet van de straat", vervolgt hij. Omdat het een bacheloropleiding is, stelt het volgens Maarten al helemaal niks voor.  Hij begrijpt niks van Amalia's keuze. "Het is een heel intelligent meisje naar het schijnt."

Philip probeert ondertussen een nuance aan te brengen door te stellen dat de studie goed kan zijn voor de ontwikkeling van de prinses, maar Maarten wil er niks van weten. "Nou, ik zou zeggen, met een lesprogramma van drie maanden heb je ook vrij redelijk... Het is psychologie, politicologie, economie en recht. Kom op. Drie jaar in steenkolenengels. Dat heeft niets met een academische studie te maken. Geen bál." 

De Slimste Mens wordt van maandag tot vrijdag om 20.40 uur uitgezonden bij NPO 2.

Lees meer over
Maarten van RossemPrinses AmaliaDe Slimste Mens